Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler taban puanları belli oldu

Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler taban puanları belli oldu

2021 üniversite kontenjanları ve başarı sıralaması! 2021 YKS üniversite tercih işlemleri 20 Ağustos 2021'e kadar devam ederkken, adaylar 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) bölümlerin taban puanlarını mercek altına aldı. ÖSYM'nin yayımladığı YKS tercih kılavuzunda üniversitelerin taban-tavan puanları, başarı sırası ve kontenjanları bilgilerine yer verildi. İşte, üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) TYT, AYT, YDT baraj puanlarının düşürülmesinin ardından 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlerin taban puanlarında değişiklik olup olmayacağı merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayımladığı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile adayların 2021 YKS taban puanları inceliyor.

YKS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Üniversite sınavı YKS'nin tamamlanmasının ardından yeni eğitim sezonu için üniversite tercih işlemleri 5 Ağustos 2021 günü başladı. ÖSYM tarafından yürütülen 2021 YKS tercih işlemi ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştiriliyor.

ÖSYM, üniversite tercihleri için son günün 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 23.59 olduğunu duyurdu.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS'ye katılan adaylar, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na tercih süresi içinde ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden erişebiliyor. Kılavuz dağıtımı ve satışı ayrıca yapılmayacak.

Adaylar tercihlerini, TC kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacak ve tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

Bunun dışında tercih bildiriminde (posta, fax, elektronik posta vb.) bulunulamayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

ÜNİVERSİTELERİN 2 YILLIK VE 4 YILLIK BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN