Üniversitede aşı zorunlu mu? Yüz yüze eğitim olacak mı?

Üniversitede aşı zorunlu mu? Yüz yüze eğitim olacak mı?

Koronavirüs nedeniyle 2 yıla yakın bir zaman diliminde uzaktan eğitim yapan üniversitelerin 2021-2022 öğretim sezonuna yüz yüze eğitimle başlaması hedefleniyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yüz yüze eğitime başlamak üzere hazırlıkların sürdüğünü duyurulurken, bazı bölümlerde uzaktan (online) eğitim yapılabileceği belirtildi. İşte, 2021-2022 üniversitelerin açılış tarihi...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme işlemleri devam ederken, üniversitelerde yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklar sürüyor. Koronavirüs aşılama işlemlerinin 16 yaşa kadar indiğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tüm okullar zamanında açılacak" açıklaması yapmıştı. Salgında 4. dalga endişesi devam ederken üniversitelerde yüz yüze mi yoksa uzaktan eğitim mi olacağı mera konusu oldu.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından normalleşme takvimi kapsamında, üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül 2021 itibarıyla başlayacağını bildirmişti. Her üniversitenin ayrı akademik takvimi olması dolayısıyla farklı tarihlerde eğitime başlayabileceğini belirtelim.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği yazıyla üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istemişti.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ, UZAKTAN EĞİTİM Mİ OLACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin yüz yüze başlamasını planladıklarını açıkladı.

YÖK'ün duyurusunda, "Yükseköğretim Kurulu olarak, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde örgün programlarda 'yüz yüze eğitime' başlanması için gerekli bütün çalışmalar yürütülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

YÖK açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere 2019 yılının sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran koronavirüs küresel salgını ile birlikte yükseköğretim kurumlarımızda uzaktan eğitime geçilmiştir. Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin yaygınlaşması ile birlikte geçtiğimiz yıl 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme' çalışmaları yapılmıştır.

Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Buna göre üniversitelerimizde 'Koronavirus Komisyonları' oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda 'yüz yüze eğitime' başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir.

Salgının seyrine, altyapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında, yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrimiçi öğretim yapılabilecektir."

AŞI OLMAYANLAR ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada bir takipçisinin paylaşımına verdiği yanıtta, "Cem Bey, merak etmeyin 13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun" sözlerini kullandı.

Aşı olmayan öğrencilerin üniversite kampüslerine alınmaması yönünde bir karar şu an bulunmuyor. Aşı olan ve olmayan üniversite öğrencileri yüz yüze eğitime katılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN