2021 DGS tercihleri ne zaman? İşte ÖSYM DGS tercih kılavuzu

2021 DGS tercihleri ne zaman? İşte ÖSYM DGS tercih kılavuzu

DGS tercih tarihleri için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Önlisans öğrencilerinin lisans bölümlerine devam etmelerini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemleri araştırmalara başladı. Fakat ÖSYM tarafından tercih kılavuzu henüz yayınlanmazken, tercih dönemi tarihleri de ilan edilmedi. İşte, 2021 DGS tercih sayfası...

Bu yıl 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanan 'Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı' (DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı ve sonuçlar adayların erişimine açıldı. Şimdi ise tercih işlemleri için ÖSYM'den gelecek haber bekleniyor.

2021 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversitelerin 2 yıllık (önlisans) bölümlerinden 4 yıllık (lisans) bölümlerine geçiş yapmak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) tamamlanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak. Fakat henüz Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından DGS tercih dönemi tarihleri duyurulmadı.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Önceki sınavlara bakıldığında DGS tercih sürecinin, sınav sonuçları açıklandıktan 4-5 gün sonra başlayacağı tahmin ediliyor. Ağustos ayının üçüncü haftasında başlayacağı öngörülen tercih sürecinde adaylara 30 adet tercih yapma hakkı sunuluyor.

DGS 2021 TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Dikey Geçiş Sınavı ile geçiş yapılacak lisans programları belli oldu. Bu kapsamda, okulların öğretim süresi, boş kontenjanları ve taban puanları da belli oldu.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzu'ndan yararlanmaları gerekiyor. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekiyor.

Bu tabloda, önlisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecek. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacak.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını gösteriyor. Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1'de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemeli.

Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemeli. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya ait. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacak. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecek. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN