DGS tercihleri ne zaman? İşte 2021 DGS tercih kılavuzu

DGS tercihleri ne zaman? İşte 2021 DGS tercih kılavuzu

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih dönemi için gözler ÖSYM'ye çevrilmişken, önümüzdeki hafta içi günlerinde tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor. DGS tercihleri ne zaman başlayacak, sorusu yanıt beklerken tarihlerin henüz belli olmadığını belirtelim. İşte, 2021 ÖSYM DGS tercih takvimi...

Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olarak diplomalarını alan öğrenciler, eğitimlerini 4 yıllık lisans bölümlerinde sürdürmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılım sağladı. Sınavın ardından tercihler yapılacak ve yeni eğitim sezonu öncesi önlisans mezunu öğrenciler, lisans bölümlerine kayıtlarını gerçekleştirecek.

2021 DGS TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

11 Temmuz 2021 Pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) sonuçları sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından sorgulanabiliyor.

Puanları kapsamında üniversite ve lisans bölümü seçimi yapacak adaylar, DGS tercih tarihleri için ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor. Fakat DGS tercihlerinin hangi tarihler arasında yapılacağına ilişkin ÖSYM'den henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Geçen yıl DGS sonuçlarının 7 Eylül 2020 açıklanmasının ardından DGS tercih işlemleri de 25 Eylül-2 Ekim 2020 günleri arasında alınmıştı.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan DGS tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor.

2021 DGS TERCİH KILAVUZU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN