2021 DGS sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? Hangi lisans bölümlerine geçiş yapılır?

2021 DGS sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? Hangi lisans bölümlerine geçiş yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile önlisans bölümlerinden mezun olduktan sonra eğitimlerini lisans bölümlerinde sürdürmek isteyen adaylar için sevindiren haber ÖSYM'den geldi. DGS sınav sonuçları 11 Ağustos 2021 Çarşamba günü sonuc.osym.gov.tr adresinden açıkladı. İşte, DGS sonuçları sorgulama ekranı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) her yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılım sayısında artış gözleniyor. Üniversite kontenjanlarının artmasıyla önlisans bölümlerinin öğrenci sayısında da artış yaşandı. 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, 4 yıllık bölümlere geçerek lisans mezunu olabiliyor.

2021 DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Önlisans programlarını lisans eğitimine tamamlamak için girilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 Pazar günü 150 dakikalık bir sınavla gerçekleşmişti.

DGS sonuçları ise 11 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklandı. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Sınav sonucunu görüntülemek isteyen adaylar TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav sonucuna ulaşabiliyor.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM'den DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. DGS tercih dönemi tarihleri ile ilgili kısa kısa sürede ÖSYM'den açıklama gelmesi bekleniyor.

Adaylar, sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLEN BÖLÜMLER

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN