DGS sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM DGS takvimi 2021

DGS sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM DGS takvimi 2021

Önlisans üniversite eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin katılım sağladığı Dike Geçiş Sınavı (DGS) tamamlandı. Sınav sonuçlarının resmen duyurulmasından önce soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin web sitesinde paylaşılacak ve adayların tahmini puanlarını hesaplayarak tercih dönemi için hesap kitap yapacak. İşte, DGS soruları ve cevapları yayınlanma tarihi...

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinde okuyan öğrencilerin mezun olmalarının ardından eğitimlerine dört yıllık bölümlerde devam edebilmeleri amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 Pazar günü yurt genelinde gerçekleşti. Adaylar, soru kitapçığı ve cevap anahtarı ile sınav sonuçlarının açıklanması için ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor.

DGS SORULARI CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

ÖSYM'nin düzenlediği merkezi sınavlarda soru kitapçığı Ve cevap anahtarı genellikle sınav günü veya ertesi günü ilan ediliyor. Önlisans bölümlerinden lisans bölümlerine geçilmesi için yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nın sorularının ve cevaplarının 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) açıklanması bekleniyor.

Soruların bir bölümünün herkesin erişimine açık olacağını, tamamını ise sadece sınava katılana adayların görebileceğini belirtelim.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 13 Ağustos 2021 Cuma günü duyurulacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek ve internet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Önlisans başarı puanı

c) 2021-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' işlemini hizmete sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere sınav sonuç belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir 'sonuç belgesi kontrol kodu' basılıyor.

Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabilir.

DGS 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri düzeyde olacak. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürecek.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından her yıl düzenleniyor.

Sınavda uygulanan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir.

2021 ÖSYM SINAV TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN