YKS tercihleri ne zaman? Üniversite tercih tarihleri belli oldu

YKS tercihleri ne zaman? Üniversite tercih tarihleri belli oldu

Üniversiteye giriş sınavı YKS sınav sonucunun açıklanacağı tarih 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü olarak belirlendi. Sonuçların açıklanmasına kısa süre kala üniversite tercih dönemi tarihleri de belli oldu. İşte, ÖSYM YKS tercih kılavuzu...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. Sınav sonuçlarının açıklanmasına kısa süre kala üniversite tercih dönemi tarihleri de ilan edildi. Üniversitelerin 1 milyonu aşkın öğrenci kontenjanlarına öğrenciler yerleştirilecek ve yeni sezonla beraber eğitimlerine başlayacak.

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Üniversite kontenjanları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) taban ve tavan puanlarının yer aldığı YKS tercih kılavuzu adaylara sonuçlar öncesinde ön bilgi vermek amacıyla erişime açıldı.

ÖSYM tarafından verilen bilgiye göre adaylar 2021 YKS tercihlerini 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr'den yapacak.

ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI

Devlet üniversitelerinde toplam kontenjan 852 bin olarak belirlenirken, vakıf üniversitelerinde bu rakam 171 bin oldu.

4 yıllık bir lisans bölümünde tercih yapacak olanlar için 494 bin kişilik yer bulunurken, 2 yıllık önlisansta toplamda 492 bin kişilik yer ayrıldı.

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

e6axuauxmaeuvdu.jpg

YKS SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH

TYT-AYT-YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşen YKS sınav sonuçları ÖSYM tarafından belirlenen sınav takvimine göre 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN