YKS ek yerleştirme ne zaman 2021? İşte üniversite ek yerleştirme tarihleri

YKS ek yerleştirme ne zaman 2021? İşte üniversite ek yerleştirme tarihleri

YKS esas yerleştirme sonuçlarının ardından iki kez ek yerleştirme daha yapılacağı açıklandı. Birinci ek yerleştirme ve 140 puan alanlara özel 2. ek yerleştirme tarihleri henüz belli olmadı. İşte, ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih ekranı...

Üniversiteye giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri tamamladı ve yerleştirme sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden ilan edildi. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Esas yerleştirmede üniversiteye kayıt yaptırmaya adaylar, ek yerleştirmenin başlamasıyla kayıt haklarını kaybedecek.

2021 YKS 1. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversitelere esas yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenci adayları 4-8 Eylül 2021 günleri arasında internet üzerinden ön kayıt yapacak. 6 Eylül 2021'den sonra ise üniversitelere asıl kayıtlar başlayacak.

Bu yıla özel olarak iki kez ek yerleştirme yapılacak. Yerleşemeyen adaylar için boş kalan kontenjanlara yerleşme imkanı sunulacak. Fakat ek yerleştirme tarihleri henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından ek yerleştirmelerle ilgili tarihlerin ilerleyen günlerde duyurulması bekleniyor.

Ek yerleştirmeler, YKS esas yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra boş kalan kontenjanların hesaplanmasıyla başlayacak. YKS yerleştirmede bir bölüme yerleşen ancak kayıt yaptırmayanların yerleri de ek yerleştirmelerde hesaplanacak. YKS ek yerleştirme sürecinin birkaç hafta içinde başlaması bekleniyor.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILIR?

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılır, yerleştirme işlemine alınmaz. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde yapılır.

Ek tercih işlemi yapacak adayların ÖSYM sitesinden tercih bildiriminde bulunmalarının ardından ÖSYM tarafından bildirilen bankalara belirtilen başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor. Şehit ve gaziler ile birinci dereceden yakınları ek tercih başvuru ücreti ödemeksizin başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

KİMLER YKS EK YERLEŞTİRME YAPABİLİR?

1) YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

3) YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

4) Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ İNTERNETTEN YATIRILIR MI?

2021 YKS ek yerleştirme ücretleri bazı bankaların internet bankacılığından da yatırılabilir. Ek yerleştirme tercihi yapacak olan adaylar bankaya gitmeden ek tercih ücretini internet üzerinden de yatırabilir.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR?

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN