ÖSYM'den ek yerleştirme açıklaması

ÖSYM'den ek yerleştirme açıklaması

Bugün üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından yeni bir açıklama daha geldi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, bu yıla özel olarak sınava girenlere ek iki yerleştirme yapılacağını belirtti.

Bugün 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini yapan adayların yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite sınavına giren ancak herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrencilerin merakla beklediği sorunun yanıtını ÖSYM Başkanı Halis Aygün verdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Aygün, bu yıla özel bir düzenleme yapıldığını belirterek ek iki yerleştirme yapılacağını duyurdu.

1. Ek yerleştirmeye TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adayların başvuru yapabileceğini belirten Aygün, 2. Ek yerleştirme aşamasında ise boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adayların 4 yıllık lisans programlarını tercih edebileceklerini bildirdi.

Aygün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'Ek Yerleştirme' yapılacak.

1. Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1. Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.

BU SENEYE ÖZEL İKİNCİ EK YERLEŞTİRME

1. Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' yapılacak.

2. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

1. Ek Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, TYT sınav puanı [140, 150) aralığında olan adayların TYT yerleştirme puanları ile AYT sınav puanı [170, 180) aralığında olan adayların AYT yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN