YKS üniversite ek tercih ne zaman? 2021 YKS ek tercih tarihleri için gözler ÖSYM'de

YKS üniversite ek tercih ne zaman? 2021 YKS ek tercih tarihleri için gözler ÖSYM'de

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlara herhangi bir bölüme yerleşememiş öğrenci adaylarının yerleştirilmesi için iki kez ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM ek tercihlerin ne zaman yapılacağını henüz açıklamazken, boşta kalan on binlerce adayın ek tercih yapması bekleniyor. İşte, 2021 ÖSYM YKS takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarını açıklamasının ardından sıra ek yerleştirme sürecine geldi. Geçmiş yıllarda esas yerleştirmenin ardından bir kez ek yerleştirme yapılırken, bu yıla özel olarak 140 puan barajını geçen adaylar için ikinci ek yerleştirme yapılacak.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite 1. ek tercih tarihleri ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. 2020 yılında YKS ek tercihleri 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu bilgiler baz alındığında 2021 YKS 1. ek yerleştirme işlemlerinin 10 Eylül 2021 haftası başlaması öngörülüyor.

Üniversite 2. ek yerleştirme tarihleri de 1. ek yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından belli olacak.

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekiyor.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak.

YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN