TUS sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? İşte ÖSYM TUS takvimi 2021

TUS sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? İşte ÖSYM TUS takvimi 2021

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) soru kitapçığı ve cevap anahtarı için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Uzmanlık sınava giren tıp mezunları, TUS soruları ve cevapları ile tahmini puanlarını hesaplayacak. İşte, 2021 TUS soru kitapçığı ve cevap anahtarı...

Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için katılım sağladığı Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 5 Eylül 2021 Pazar günü yurt genelinde tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınava on binlerce aday ter döktü. Sınavın ardından TUS soruları ve cevapları yayınlanacak ve adaylar doğrularını ve yanlışlarını görerek puan hesabı yapacak.

TUS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) soru kitapçığı ve cevap anahtarı henüz yayınlanmadı. ÖSYM tarafından TUS sorularının ve cevaplarının 6 Eylül 2021 Pazartesi günü ais.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanması bekleniyor.

TUS NEDİR?

Tıp, veteriner, biyoloji, eczacılık, kimya veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir fakültesinden mezun olanların girebildiği bir sınavdır. Tıpta uzmanlık eğitimi sınavı anlamına gelmektedir. Tıp fakültesi eğitimini bitirenler bir alanda uzmanlaşmak için bu sınava girmek zorundadırlar. Bu sınav yılda iki defa yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan bu sınav ile Sağlık Bakanlığının açıkladığı birimler de görev alınır. Sınav da çıkan sorular mesleki bilgi konularından oluşmaktadır.

TUS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

TUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

2021-09-05-194832.jpg

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

2021 TUS SORULARI VE CEVAPLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN