Meral Akşener Bahçeli'nin 'YKS baraj puanları düşürülsün' teklifine destek verdi

Meral Akşener Bahçeli'nin 'YKS baraj puanları düşürülsün' teklifine destek verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salgın ortamından dolayı YKS puan barajları düşürülsün teklfine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den olumlu yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavında baraj puanlarının düşürülmesi önerisi ile ilgili, "Gençlerimiz adına atılacak olan Bahçeli'nin bu teklifine katılıyorum. Derhal Meclis'e getirsinler. Bu teklif kanunla yapılacaksa İYİ Parti olarak biz arkasında durmaya ve 'evet' oyu vermeye hazırız" dedi.

yks-haber.jpg

YÖK'ÜN ÇALIŞMASI BEŞTEPE'DE ONAYLANDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) pandemi nedeniyle barajın düşürülmesi konusunda çalışmalarını tamamladı ve Cumhurbaşkanlığı’na sundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerin etkilenmesinden dolayı, geçen yıl lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının 170 puana çekildiğini açıklamıştı.

dbdevletbahceli-49704427-530763714090580-2970279309176860586-n.jpg

Gelen son dakika haberine göre; Yüksek Öğretim Kurumu'nun 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacağını açıkladı.

DEVLET BAHÇELİ SALGINI GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarında genel başarı düzeyinin bu yıl çok düştüğünü belirterek, "Salgın dönemi göz önüne alınarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanın 140'a, Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir" diyerek YKS pua barajlarının düşürülmesi teklifini gündeme getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN