YKS 1. ek yerleştirme ne zaman 2021? İşte YKS üniversite birinci ek tercih tarihleri

YKS 1. ek yerleştirme ne zaman 2021? İşte YKS üniversite birinci ek tercih tarihleri

YKS ek tercih dönemi başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, üniversitelere 1. ek yerleştirme başvuru tarihleri 20-23 Eylül 2021 tarihleri olarak belirlendi. YKS'den 140 puan alan adaylar için 2. ek yerleştirme başvuruları ise daha sonra açıklanacak. İşte, ÖSYM YKS ek tercih başvuru sayfası...

2021 YKS üniversite ek yerleştirme tarihleri belli oldu. İyi bir meslek sahibi olmak için üniversite tercihinde özenli olan üniversite öğrencisi adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılım sağladı. 2021 YKS sonuçlarının ardından esas yerleştirme işlemleri tamamlandı. Her yıl yapılan ek yerleştirmeye ek olarak bu yıl ikinci ek yerleştirme daha yapılacak.

2021 YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Üniversite 1. ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül 2021 günleri arasında alınacak.

YKS ek tercih başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM Aday İşlemler Sistemi (AİS) mobil uygulamasından yapılacak.

2021 YKS ek yerleştirme tarihleri hakkında açıklamada bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "Değerli YKS adaylarımız, 2021-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. Tercihlerinizi 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

140 PUAN ALANLAR İÇİN YKS 2. EK YERLERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıla özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını açıkladı.

2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından 2. ek tercih yerleştirme yapılacak.

YKS ikinci ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak.

YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

2021 YKS 1. EK TERCİH ÖSYM BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN