2022 LGS ne zaman, hangi gün, saat kaçta? LGS sınav takvimi belli oldu

2022 LGS ne zaman, hangi gün, saat kaçta? LGS sınav takvimi belli oldu

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçişlerinde katılım sağladığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği sınavda birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak. İşte, MEB LGS takvimi 2022...

2018 yılından beri uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2022 yılında beşinci kez düzenlenecek. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı LGS'de belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabiliyor ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir. LGS sınavına girmek zorunluluğu bulunmuyor.

2022 LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ GÜN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt genelinde düzenlenecek. Birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak.

2022 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

LGS sınavında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden birinci oturumda 50 soru, ikinci oturumda 40 soru olmak üzere toplam 90 soru adaylara yöneltilecek. Birinci oturum 75 dakika, ikinci oturum 80 dakika sürecek.

2022 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başvuruları 2022 Nisan ayında alınacak. Fakat henüz LGS kılavuzu yayımlandığı için net tarih Milli Eğitim bakanlığı (MEB) tarafından duyurulmadı. Geçen yıllarda olduğu gibi LGS başvurularının nisan ayında yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2022 LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liseye geçen öğrencilerin dağılımının belirlenmesi için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçları 30 Haziran 2022 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişime açılacak.

2021 yılında Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye 174 bin 160 öğrenci yerleştirildi. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

LGS SINAVI NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemidir.

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır.

Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere gider.

* LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır.

* Sözel derslerin sorularına 1.5'er dakika, sayısal derslerin sorularına ise 2'şer dakika zaman verilmiştir.

* Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürecektir.

* Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürür ve mazeret sınavı bulunmamaktadır.

* Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.

* Ortaöğretime yerel yerleştirme ve merkezi yerleştirme olmak üzere iki şekilde öğrenci alınıyor. Merkezi Yerleştirme, LGS sınavı ile öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda LGS sınav puanı üstünlüğüne göre yapılan yerleştirme türüdür. Yerel Yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde alınarak yapılan yerleştirme şeklidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN