216 kişiyi yuttu! Orada sakın denize girmeyin: Adeta Bermuda Şeytan Üçgeni

216 kişiyi yuttu! Orada sakın denize girmeyin: Adeta Bermuda Şeytan Üçgeni

Serinlemek için girilen sular can aldı! Türkiye’nin Bermuda Şeytan Üçgeni! Sıcak havaların ardından serinlemek için girdiğiniz sulara dikkat edin. O sularda yüzmek yasak! Orası 216 kişiyi yuttu! Suya girmenin yasak olduğu yerlerde kurallara uymayanlar cezayı hayatları ile ödediler...

Türkiye'de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlar, serinlemek için deniz, göl, gölet, baraj, akarsu ve sulama kanallarına akın etti. Ancak bu dönemlerde güvenlik güçleri ve ilgili kurumlar, su güvenliği ve kazalarını önlemek amacıyla denetimler yapıyor ve vatandaşları bilgilendiriyor. Buna rağmen, su kaynaklarına yakın yerleşim bölgelerinde boğulma vakaları yaşanıyor.

Ülke genelinde 1 Haziran ile 31 Ağustos arasındaki dönemde 216 kişi boğuldu ve yüzlerce kişi de boğulmaktan kurtarıldı. Haziran ayında 47, Temmuz ayında 76, Ağustos ayında ise 93 kişi suda hayatını kaybetti. Bu üzücü vakalarda en fazla ölüm, 13 Ağustos'ta 12 kişiyle kaydedildi.

EN ÇOK BU BÖLGELERDE BOĞULMA YAŞANDI

g1hgslssoumbmbomt3wibw.jpg

Boğulma vakalarının en fazla yaşandığı bölgeler arasında Bartın, Sakarya, Konya, Tunceli, Şanlıurfa, Trabzon, Zonguldak, Sinop, Samsun, Antalya, Hatay ve Elazığ gibi iller bulunuyor.

Ağustos ayı, sıcaklığın en yüksek olduğu dönem olduğu için en fazla boğulma vakalarının yaşandığı zaman dilimiydi. Ağustos ayında 93 kişi hayatını kaybederken, Temmuz ve Haziran aylarında da birçok ölüm yaşandı.

O BÖLGELER İÇİN BİLİNÇLENDİRME ŞART

raw-akut-baskani-sn-cumhurbaskani-ve-tum-akut-ailesinden-ozur-dilerim-887368698.jpg

Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Kurucusu ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, boğulma vakalarına karşı su kanallarının geçtiği bölgelerde bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi. Mahruki ayrıca denizde serinlemek isteyenlerin güvenli ve cankurtaran hizmeti sunan bölgeleri tercih etmelerini önerdi.

Türkiye'de denizcilik kültürünün geliştirilmesi gerektiğini belirten Mahruki, çocuklara erken yaşlarda yüzme öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca cankurtaran hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

thumbs-b-c-c6fbb5b1e78082b5a4b678b00e8b455a.jpg

Su kaynaklarındaki boğulma vakaları, yaz aylarında artış gösteriyor ve dikkatli önlemler alınmazsa bu tür kazaların yaşanma olasılığı yüksek oluyor. Bu nedenle vatandaşlar, su güvenliği konusunda bilinçli olmalı ve güvenli bölgelerde serinlemelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN