250 daireli 'Cennetten bir kare' yerle bir olmuştu! Rönesans Rezidans'ın müteahhidinden akıl almaz savunma: "Sadece yan yattı"

250 daireli 'Cennetten bir kare' yerle bir olmuştu! Rönesans Rezidans'ın müteahhidinden akıl almaz savunma: "Sadece yan yattı"

Kahramanmaraş merkezli iki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 29 bin 605'e yükseldi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken Hatay’ın Antakya ilçesinde, yapımı 2013'te tamamlanan ve 'Cennetten bir kare' şeklinde tanıtımı yapılan 12 katlı, 250 daireli Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Cokşun, beraberindeki paralarla Karadağ'a kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Coşkun'un akıllara durgunluk veren ifadesi ortaya çıktı.

Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki peş peşe iki deprem Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı yerle bir ederek afet bölgesini adeta savaş alanına çevirdi. Pazarcık ve Elbistan merkezli iki deprem 29 bin 605 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Depremin savaş alanına çevirdiği illerin başında gelen Hatay’ın Antakya ilçesinde, yapımı 2013'te tamamlanan ve 'Cennetten bir kare' şeklinde tanıtımı yapılan 12 katlı, 250 daireli Rönesans Rezidans, depremde yerle bir olurken rezidansın enkazında arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN İFADE

Önceki gün Karadağ'a kaçmaya çalışırken yakalanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Cokşun'un ifadesi ortaya çıktı. Coşkun'un ifadesi akıllara durgunluk verdi.

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta depremle beraber çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altında yaşam mücadelesi veren vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürerken Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'un, bir miktar para ile yurt dışına çıkmak için İstanbul Havalimanı'na geldiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

6347477.jpg

Şüpheli Coşkun, Başsavcılığın talimatıyla Karadağ'a kaçmak üzereyken polis ekiplerince İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; 2013 yılında 'Cennetten bir kare' şeklinde tanıtımı yapılan ve depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun ifadesinde binada herhangi bir çökme yaşanmadığını vurguladı.

6366159.jpg

Coşkun ifadesinde şunları söyledi:

"Sadece yan yatmıştır. Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır. Herhangi bir çökme olmamıştır. Bu kadar büyük bir depreme ve yan yatmasına rağmen bina dağılmamış ve ana iskeleti sağlam kalmıştır. Bu da binanın sağlam yapıldığını göstermektedir. Bu aşamada tutuksuz yargılanmak istiyorum"

ATSU VE VE SAVUT ENKAZ ALTINDA KALDI

Öte yandan Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve takım arkadaşı Christian Atsu'nun Rönesans Rezidans enkazında olduğunu "Taner Savut ve Christian Atsu enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz. Ekinci Mahallesi, İnönü Bulvarı, A1 Blok, 9. kat. Rönesans Rezidans, Hatay" notuyla paylaşıp, yardım çağrısında bulunmuştu.

1675869149019-5-ba-3-fc-1-a-589-e-29-d-552938-ca-2-a-831-b-71-b.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN