"28 Mayıs ikinci bir şans" diyen Davutoğlu sordu: Açlık mı tokluk mu? Varlık mı yokluk mu?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımında vatandaşlara seslendi. Davutoğlu, "28 Mayıs'ta sadece kendimiz için değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın da bu sorular karşısında vereceği cevap için oy kullanacağız. Açlık mı tokluk mu? Varlık mı yokluk mu? Bizim tercihimiz tokluktan ve varlıktan yana." dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı videolu paylaşımında 28 Mayıs seçimlerinin ikinci bir şans olduğunu söyledi. "28 Mayıs'ta bir karar vereceğiz; açlık mı tokluk mu, yokluk mu varlık mı?" başlığıyla paylaştığı videoda Davutoğlu, "28 Mayıs'ta biz şahıslar arasında bir seçim yapmayacağız. Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu diye bir seçimle karşı karşıya değilsiniz. Statüko mu? Değişim mi? Var olan politikalar devamı mı yoksa yeni bir başlangıç mı? Açlık mı tokluk mu? Varlık mı yokluk mu?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Değerli vatandaşlarım, son videomda 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçim değil bir referandum olduğunu vurgulamıştım. Statükoyla değişim arasında bir referandum. Sayın Erdoğan bugün beni tehdit etti. Yaptığı açıklamada ekonomi politikalarının hiçbir değişikliğe uğramadan devam edeceğini ifade etti. Yani şunu dedi: Şimdiye kadar neye alışmışsanız onu yaşayacaksınız. Neyi görürseniz onu tekrar bir film şeridi gibi önünüze koyacağız. Statükoyu savundu. Bu ne demek biliyor musunuz? Son 5 yıl içinde Sayın Erdoğan'ın yönetiminde, damat bakan ve Nureddin Nebadi'yle ülkeyi getirdiği ekonomik tablo derinleşecek, derinleşerek devam edecek demek. Yani Türkiye Sudan, Zimbabve, Lübnan gibi iç savaş ya da gerilimler yaşayan ülkelerin düzeyinde bir enflasyona muhatap olacak. Yani Türkiye dünya ölçeğinde ülkeler arası rekabette çok geri kalacak demek. Yoksulluk derinleşecek demek.

"ASLINDA BU BİR FRAGMANDI"

Birinci turdan 3 gün sonra kredi sistemimiz neredeyse durdu, sizler kredi kartınızla nakit para çekemez hale geldiniz. Aslında bu bir fragmandı. Öyle şartlar oluştu ki kredi sistemi durdu. Kredi kartlarına nakit para çekemez hale gelindi. Bu ne demek biliyor musun? Fragmanın devamı olan 29 Mayıs'taki gerçek filmde bankacılık sisteminin durması, 70'li yıllardaki kapalı ekonomiye geri gidilmesi, tam anlamıyla sermaye kontrolünün olması anlamına gelir. Bir müddet sonra bankacılık sisteminin çökme riskiyle bile karşı karşıya kalırız. Yine birinci turdan hemen sonra ülkenin risk primi 700'ün üzerine çıktı. Erdoğan ben bu ülkeyi felakete sürükledim, uçurumun ucuna getirdim ama yetmez, uçurumdan da aşağı sürükleyeceğim diyor.

"28 MAYIS İKİNCİ BİR ŞANS"

Değerli vatandaşlarım bir eski başbakan, bir akademisyen en önemlisi de dünyaya vizyoner bakmaya çalışan bir aydın olarak hep umut tablosu çizmeye özen gösterdim. En zor şartlarda bile karamsarlığa izin vermedim. Ama şimdi size bir kez daha çağrıda bulunuyorum. 28 Mayıs bizim için ikinci bir şanstır. Eğer statükonun statükoyla birlikte gelen ekonomik felaketin devam etmesini istiyorsanız tercihinizi Erdoğan'dan yana kullanabilirsiniz.

"AÇLIK MI TOKLUK MU? VARLIK MI YOKLUK MU?"

Ama bilin 28 Mayıs'ta biz şahıslar arasında bir seçim yapmayacağız. Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu diye bir seçimle karşı karşıya değilsiniz. Millet İttifakı mı, Cumhur İttifakı mı, AK Parti mi, MHP mi, Cumhuriyet Halk Partisi mi, Gelecek Partisi mi, diğer parti mi gibi tartışmayla da karşı karşıya değiliz. Statüko mu? Değişim mi? Var olan politikalar devamı mı yoksa yeni bir başlangıç mı? 28 Mayıs'ta sadece kendimiz için değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın da bu sorular karşısında vereceği cevap için oy kullanacağız. Açlık mı tokluk mu? Varlık mı yokluk mu? Bizim tercihimiz tokluktan ve varlıktan yana. Açlık ve yokluk getiren statükoya son vermek varlık ve topluluk döneminin önünü açmak için tercih sizindir. En doğru tercihi yapacağınıza eminim. Allah'a emanet olunuz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN