30 bin kişi Belçika'da IGMG'nin kardeşlik şöleninde buluştu

30 bin kişi Belçika'da IGMG'nin kardeşlik şöleninde buluştu

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Belçika'nın Hasselt kentinde dev bir organizasyona imza attı. 30 bini aşkın katılımcının yanı sıra 43 ülkeden delegelerin de yer aldığı 15. Genel Kurul ve Kardeşlik ve Dayanışma Programı, unutulmaz anlara sahne oldu.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), geçtiğimiz pazar günü Belçika'nın Hasselt kentinde 15. Genel Kurulu'nu ve 'Kardeşlik ve Dayanışma Programı'nı gerçekleştirdi. 30 bini aşkın katılımcının yanı sıra, 43 ülke ve bölgeden gelen delegelerin de yer aldığı etkinlikte, IGMG'nin yeni tüzüğü onaylanarak çeşitli önemli konular masaya yatırıldı.

yeni-proje-1-002.jpg

GENEL BAŞKAN ERGÜN'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, programda yaptığı konuşmada teşkilatın Türkiye depremi, Suriye ve Gazze'deki insani yardım çalışmaları ile Avrupa'daki eğitim ve cami külliyeleri gibi faaliyetlerine değindi. Ergün, İsrail hükümetinin Gazze'deki insanlık dışı eylemlerini kınayarak, bu eylemlerin Yahudi düşmanlığına dönüştürülmesine karşı çıktığını belirtti. Ayrıca, Filistin halkının haklarını savunan gayrimüslim aktivistlere teşekkürlerini iletti.

yeni-proje-2-002.jpg

ULUSLARARASI KATILIM VE DESTEK MESAJLARI

Etkinlikte Dünya Uygur Türkleri Başkanı Dolkun İsa, Doğu Türkistan'daki Uygur ve Kazak Türklerinin maruz kaldığı baskı ve zulme dikkat çekerek IGMG'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kamboçya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Othsman Hassan ve Kuzey Makedonya Üsküp Müftüsü Dr. Kjenan İsmaili de IGMG'nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

yeni-proje-3.jpg

Kardeşlik ve Dayanışma Programı kapsamında Hacivat-Karagöz, Karınca Kadir, Karınca Esma ve Nasrettin Hoca gibi geleneksel tiplemelerin yanı sıra çeşitli sanatçıların performansları da yer aldı. Bu etkinliklerle, katılımcılar hem kültürel zenginlikleri yaşadı hem de keyifli anlar geçirdi.

yeni-proje-4.jpg

BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

IGMG, bu anlamlı etkinlikle bir kez daha kardeşlik ve dayanışma mesajını tüm dünyaya duyurdu. Katılımcılar, hem teşkilatın faaliyetlerine destek verdi hem de uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN