30 yıldır uğraştı, şimdi 35 ülkeye satıyor! Oto elektrikçinin kendi imkanlarıyla yaptığı cihaza yurt dışından talep yağıyor

30 yıldır uğraştı, şimdi 35 ülkeye satıyor! Oto elektrikçinin kendi imkanlarıyla yaptığı cihaza yurt dışından talep yağıyor

Gaziantep’te oto elektrik işi yapan Mehmet Çoban, araçların beynindeki sorunları belirlemek için 30 yıl uğraştı, geliştirdiği sistemi şimdi 35 ülkeye satıyor. Çoban’ın kendi imkanlarıyla yaptığı cihaza şimdi yurt dışından talep yağıyor…

Gaziantep’teki sanayi sitelerinde 40 senedir oto elektrikçi olarak çalışan Mehmet Çoban, mesleki birikimini kullanarak, tamiri zor olan araç beyinlerindeki sorunları belirlemek için simülatör geliştirdi.

35 ÜLKEYE SATIŞINI YAPIYOR

Yazılım geliştirerek simülatöre entegre eden Çoban, bu cihazla arızaları kolaylıkla belirleyip tamir etmeyi başardı. Oto elektrikçilerin işini kolaylaştıran cihazın seri üretimine geçen Çoban, simülatörü ABD ile Singapur da dahil 35 ülkeye ihraç ediyor.

gaziantepli-oto-ustasi-1.jpg

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada 30 sene önce kendi imkanıyla analog cihaz ürettiğini belirtti. Ardından yazılımı ile tüm parçaları kendisine ait olan bir simülatör geliştirdiğini belirten Çoban, şu ifadelere yer verdi:

"Cihazımız otomobil, iş makinelerindeki motor, ABS freni sistemi, şanzıman, hidrolik kontrol ünitelerini, elektrik beyinlerini tamir edebilen ve simülatör üzerinde arızaları gösteren, tamir etmenize yardım eden bir cihaz. Cihazla araçlardaki kontrol ünitelerini tamir ediyoruz. Beyni nasıl tamir edebileceğimizi bize gösteren bir simülatör bu. Normalde aracın üzerinde yapılan bir iş bu, masa üzerinde araca ihtiyaç duymaksızın, beyni cihaza bağlayarak test ediyorsunuz. Bununla kontrol ünitelerini tamir ediyorsunuz ve yenisinin alınma ihtiyacı olmuyor."

gaziantepli-oto-ustasi-3.jpg

İHRACATI 50 ÜLKEYE ARTIRMAYI AMAÇLIYOR

Çoban, araç beyinlerindeki tamiratının %10 seviyesinde olduğunu ve geliştirdiği cihaz ile bu seviyenin %80-90’a çıktığını aktardı. Geliştirdiği cihazın pek çok ülkede kullanıldığını söyleyen Çoban, "Cihazımıza talep çok. Cihazı çevrim içi olarak sürekli güncelliyoruz. Hedefimiz 50 ülkeye ulaşmaktır. ABD, Kolombiya, Singapur'un yanı sıra Afrika ülkelerine gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

gaziantepli-oto-ustasi-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN