31 Mart için geri sayım: Malzemeler teslim ediliyor

31 Mart için geri sayım: Malzemeler teslim ediliyor

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere doğru hızla ilerliyor. Ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak ve vatandaşlar, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecekler. Seçim sürecindeki son hazırlıklar da titizlikle devam ediyor. Özellikle il ve ilçe merkezi dışında kalan köyler, mahalleler ve beldelerde, ilçe seçim kurulları tarafından malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma günü teslim edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi doğrultusunda, Türkiye'de seçim hazırlıkları hızla devam ediyor. Ülkenin dört bir yanındaki seçmenler, 2024 yerel seçimlerine katılacakları günü heyecanla beklerken, seçim sürecine ilişkin detaylar da gerçekleşiyor.

Türkiye genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen bulunuyor. Bu seçimlerde, 1 milyon 32 bin 610 genç, ilk kez sandık başına giderek oy kullanacak. Toplamda 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

Seçim takvimine göre, ilçe seçim kurulları tarafından, sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlıkları bugün başlayacak ve yarın tamamlanacak.

Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları ise 29 Mart Cuma günü tamamlanacak.

MALZEMELER YARIN TESLİM EDİLECEK

İl ve ilçe merkezlerinde yer almayan köyler, mahalleler ve beldelerde ise ilçe seçim kurulları tarafından malzeme torbaları, sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma günü teslim edilecek.

Seçim günü, il ve ilçe merkezlerinde bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde, malzeme torbalarının saat 05.00'te bina sorumlularına teslimi gerçekleştirilecek. Bina sorumluları, bu malzeme torbalarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca temin edilen araçlarla sandık çevrelerine getirerek sandık kurulu başkanlarına teslim edecekler.

Bina sorumlusu görevlendirilmemiş yerlerde ise ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından malzeme torbaları, oy verme günü sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslim edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN