4 gün sürecek lapa lapa kar yağacak! Ünlü meteoroloji uzmanından Kutup soğuğuna hazır olun uyarısı

4 gün sürecek lapa lapa kar yağacak! Ünlü meteoroloji uzmanından Kutup soğuğuna hazır olun uyarısı

Meteoroloji uzmanından uyarı geldi. Tam dört gün boyunca sürecek kar yağışını işaret etti. Kutuplardan gelecek soğuk hakkında uyarılar yaparak, tüm Türkiye hazırlığını yapsın. Yeni yılın ilk kar yağışı ve soğuk hava uyarısı geldi. İşte o tarihe dikkat...

Kış mevsimiyle birlikte soğuyan havalara karşı kar yağışı için beklentiler oluştu. Meteoroloji sektöründen gelen açıklamalara göre, o tarihten itibaren sıcaklıklar ciddi şekilde düşecek. Türkiye'ye doğru yola çıkan soğuk hava dalgası beraberinde kar yağışını da getirmesi bekleniyor...

KAR MÜJDESİ GELDİ

Ocak ayına göre mevsim normallerinin üzerinde yer alan sıcaklık dikkat çekiyor. Sonbahar mevsiminde beklenen yağışlar, kış mevsiminde etkili oldu. Özellikle Marmara bölgesi yoğun yağışlar alırken barajların doluluk oranları da yükselişe başladı. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

istanbula-lapa-lapa-kar-geliyor-canli-yayinda-tarih-verildi-1704114342-8152.webp

4 GÜN BOYUNCA YAĞACAK

A Haber'de açıklamalar yapan Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, soğuk hava dalgasını duyurdu. Sıcaklıkların düşeceğini işaret eden Özdemir, yüzde 90 ihtimalle kar yağışını işaret etti. Ocak ayının 10'undan itibaren etkisini gösterecek soğuk hava dalgasıyla birlikte 14 Ocak tarihine kadar 4 gün boyunca lapa lapa kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışı Trakya'dan giriş yaparak Marmara Bölgesi'ne yayılacak. Açıklamalara göre, ocak ayının ikinci yarısından itibaren yeni bir sistem gelecek. Sistem daha güçlü ve daha fazla kar alma ihtimalini gösteriyor. Ocak sonuna kadar Anadolu'da kar yağışlarının devam etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN