4 ilde eğitime kar engeli! Yılbaşı gelmeden kar aniden bastırdı

4 ilde eğitime kar engeli! Yılbaşı gelmeden kar aniden bastırdı

Kar yağışları günden güne etkisini şiddetli bir şekilde göstermeye başladı! 4 ilde ise eğitim ve öğretime ara verildi! Yılbaşı gelmeden kar yağışları başladı! Peki hangi illerde okullar kar tatili? İşte o iller...

Türkiye'nin birçok bölgesinde kar yağışının etkisi altına girmesiyle birlikte, bazı illerde eğitime bir gün ara verildi.

ERZURUM'DA TOPLAM 10 İLÇEDE OKULLAR TATİL

okullar-tatil-mi-1.webp

Erzurum'un 10 ilçesinde olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime ara verilirken, Palandöken, Aziziye, Yakutiye, Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bir günlük tatil ilan edildi. Kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki okulların kapalı olacağı belirtildi.

Bu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Öte yandan, Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da benzer nedenlerle okullara bir gün ara verildiğini duyurdu.

ARDAHAN GENELİNDE OKULLAR TATİL

okullar-tatil-mi-2.webp

Ardahan'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilemesi sebebiyle tüm okulların tatil edildiği açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı vurgulandı.

KASTAMONU'DA SADECE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

okullar-tatil-mi-3.webp​​​​​​​

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu ve köy yollarında gece buzlanma olacağı değerlendirmesi yapıldığı belirtildi. Bu nedenle, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere münhasır olmak üzere il genelinde pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu.

BİNGOL'ÜN O İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ise yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiği açıklandı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN