4 saat çalışıyor ayda 150.000 TL kazanıyor! Boş iş diyenler çatır çatır çatladı! Şimdi herkesin gözü bu işte

4 saat çalışıyor ayda 150.000 TL kazanıyor! Boş iş diyenler çatır çatır çatladı! Şimdi herkesin gözü bu işte

Herkes boş iş dedi kazancını duyan çatır çatır çatladı. Günde 4 saat çalışarak ayda 150.000 TL kazanıyor bu para memurda bile bulunmuyor. Şimdi herkes gözünü bu mesleğe dikiyor.

Antalya'da günde sadece 4 saat çalışarak ayda 150.000 TL kazanç sağlayan Halit Kaya, geçimin kolay yolunu buldu. İş beğenmeyenleri kazancı ile kıskandıran bu meslek asgari ücret alanları da meraklandırdı. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Halit Kaya günde sadece 4 saatlik bir çalışma ile 5000 TL'nin üzerinde kazanç sağlıyor. Kaya'nın aylık kazancı ise 100 ila 150.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

HEM TARIM HEM HAYVANCILIK YAPIYOR

Doğada yetişen mantarları toplayarak satıp ev ekonomisine katkı sağlayan Halit Kaya, hem tarım hem de hayvancılıkla ilgileniyor. Orman sahalarında çalışarak Gazipaşa'da Kızılca mantarı olarak bilinen mantar türüne yoğun ilgi gösteren Kaya, yöre halkına da büyük bir gelir kapısını işaret ediyor. Günde 30-50 kilo mantar toplayan Kaya kilosunu 100 TL'den satıyor.

halit-kaya-mantar.jpg

GÜNLÜK 5.000 TL KAZANIYOR

Halk tarafından en çok tercih edilen mantar türlerinden biri olarak karşımıza çıkan Kızılca mantarı büyük bir kazancın da kapısını aralıyor. Halit Kaya 4-5 saat çalışarak 3000 TL ile 5.000 TL arasında kazanç sağladığını söyledi.

kanlica-mantari-1.jpg

KANLICA MANTARININ FAYDALARI NELER?

Vitamin, magnezyum, demir, kalsiyum gibi pek çok yararlı besini içerisinde bulunduran Kanlıca mantarı vücudun doğal koruyucusu oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar aynı zamanda tansiyonu da dengelemektedir. Vejeteryan beslenenlerin de sıklıkla tükettiği mantar yüksek protein kaynağı içerirken amino asitleri de bünyesinde barındırıyor.

Buzdolabında 7 güne kadar saklayabileceğiniz Kanlıca mantarları süngerimsi yapısı nedeniyle yanında bulunan ürünlerin de kokusunu çekmektedir. Bu nedenle koku yapmayacak besinlerle birlikte koymanız gerekiyor.

Akdeniz Bölgesi'nde sıkça bulunan Kanlıca mantarı özellikle Bolu'da yaygın bir şekilde yetişmektedir. Kastamonu Taşköprü ile birlikte Batı Karadeniz'de de bu mantarlara sıklıklar rastlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN