40 yıldır teknolojiye direnen adam! Eskiden 5 alan şimdi 1 alıyor: 'Daha sağlıklı ama yüzüne bakmıyorlar'

40 yıldır teknolojiye direnen adam! Eskiden 5 alan şimdi 1 alıyor: 'Daha sağlıklı ama yüzüne bakmıyorlar'

40 yıldır geçimini ot süpürge yaparak sağlayan Mahir Toraman, Sivas’ta teknolojiye direnen adam olarak tanınıyor. Ot süpürgeye olan talebin artmasına aldırış etmeyen Mahir Usta, ilk günkü azim ve aşkla işini sürdürüyor…

Eskilerin en gözde temizlik ürünü olan el süpürgeler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte adeta unutuldu. Ancak Sivaslı 55 yaşındaki Mahir Toraman, neredeyse 40 yıldır yaptığı ot süpürge satışına hala devam ediyor.

sivasta-ot-supurge-yapan-adam-1.jpg

Ot süpürgelerin toz kaldırmasına rağmen diğer süpürgelere göre daha sağlıklı ve her şeyin doğal olduğunu belirten Toraman, eskiden en az 5 süpürge alan müşterilerin şimdilerde 1 süpürgeyi bile tereddütle aldığını ifade etti.

sivasta-ot-supurge-yapan-adam-2.jpg

“BU MESLEK ARTIK BİTTİ”

Ot süpürgelerin artık rağbet görmediğini ve mesleğin bittiğini belirten Toraman, "Artık teknoloji gelişti bu süpürgeler öldü. Bu ot süpürgeler kullanırken tozda kaldırsa diğer süpürgelere göre çok daha sağlıklı çünkü her şeyi doğal. Ben çırak olarak geldim bu işe devam ettim. Bu işi yaklaşık otuz beş kırk yıldır devam ettiriyorum. Bu işe başladığım ilk zamanla şimdi arasında çok fark var. Eskiden süpürge almaya gelen en az beş tane alırdı şimdi gelen müşteri bir süpürge alsa bile onu dahi düşünerek alıyor. Bu süpürgenin yaptığı işi şimdiki elektrikli süpürge yapmaz. Bu ot süpürgeler hem eskinin hem de şimdinin lüksü. Annemin eline şimdi elektrikli süpürge versek süpüremez halen bununla süpürebilir. Hep bu mesleği yaptım. Yani yaparken duygulanıyorum sonuçta bununla geçimimi sağlıyorum. Bu meslek artık bitmiş bir meslek" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN