5.000 TL bayram harçlığı verilecek! Bakanlıktan açıklama geldi: Başvuru yapanın hesabına yatıyor...

5.000 TL bayram harçlığı verilecek! Bakanlıktan açıklama geldi: Başvuru yapanın hesabına yatıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan hanelere destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bayram harçlığı açıklamaları duyuruluyor. Milyonlarca vatandaşı sevindiren bayram harçlığına dair müjde paylaşıldı. Peki bayram harçlığı nedir? İşte tüm detaylar...

BAYRAM HARÇLIĞI DUYURULDU

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ile birlikte dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sık sık yardım ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklama ile birlikte 5 bin TL destek ödemesine dair detaylar paylaşıldı. Destek ödemesinden kimlerin faydalanacağını ve başvuru sürecini tek tek anlattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemelerinde bir müjde daha paylaştı. Son yıllarda artan enflasyon ile mücadele kapsamında yapılan destek ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşın rahat bir nefes almasında rol üstleniyor.

Pandemi ile birlikte sık sık gündeme gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, onlarca destek ödemesine bir yenisini daha ekledi. Günümüze kadar milyarlarca TL tutarında destek ödemeleri yapılırken Kurban Bayramı öncesinde müjdeli haber geldi.

torba-kanun-meclisten-gecti-o-isimlere-4-yildan-6-yila-kadar-hapis-ve-5-bin-gune-kadar-adli-para-cezasi-verilecek-h9yq.webp

BAŞVURU YAPANA 5.000 TL ÖDEME

Sosyal destek ödemelerine dair açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, müjdeli haberi paylaştı. Paylaştığı duyuru le birlikte 2023 yılının haziran ayına dair başvuru yapacak vatandaşlara 5.000 TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Yapılacak olan 5.000 TL ödeme için başvuru şartlarının sağlanması gerektiği de belirtiliyor. Başvurusu onaylanan kişilerin ödemeleri T.C kimlik numaralarının son rakamına göre belirlenecek ve günü geldiğinde hesaplara yatırılacaktır.

aile-destek-programi-nda-hane-basi-7-bin-200-lira-15073391-6659-amp.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bayram harçlığı için başvurular 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bayram harçlığından faydalanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartları sağlayanlar ödemeden faydalanabilecek.

Başvuru için gerekli olan şart ailedeki kişi başına düşen 2023 asgari ücret gelirinin 3'te 1'i kadar olmalıdır. Bu şartın sağlanması halinde başvuruda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN