5 ilçe yaşayan öğretmenlere tayin hakkı geldi! MEB resmen duyurdu öğretmenler bayram etti

5 ilçe yaşayan öğretmenlere tayin hakkı geldi! MEB resmen duyurdu öğretmenler bayram etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile o illerde bulunan öğretmenlere tayin hakkı doğdu. Bölgede yaşanan felaket nedeniyle öğretmenlere verilen tayin hakkı için detaylar paylaşıldı. Şartları sağlayan öğretmenler yer değiştirme taleplerinde bulunabilecek. Peki, hangi iller bulunan öğretmenlere tayin hakkı verildi? İşte tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler hakkında yeni bir karar alındı. O 5 ilde bulunan öğretmenler için tayin hakkı doğdu. Görevinde olan öğretmenlerin şartları sağlaması halinde yer değiştirme talebinde bulunacak.

ÖĞRETMENLERE TAYİN MÜJDESİ

MEB tarafından alınan karar ile birlikte 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen öğretmenlere müjdeli haber geldi. Depremden ağır bir şekilde etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmenlik görevini sürdüren kişilerin tayin hakkı bulunuyor.

Paylaşılan detaylara göre 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle 3 yıllık çalışma süresini dolduran öğretmenler için iller arası mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu paylaşıldı. Şartları sağlayan görevi başındaki öğretmenler tayin hakkında bulunabilecek.

meb-acikladi-depremden-etkilenen-illerdeki-ogretmenlere-tayin-hakki-tanindi-hptl.webp

YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan detaylara göre ismi geçen il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden; eşi ya da çocuğu vefat edenler, eşinin / eşinin anne ya da babası vefat eden, deprem esnasında ikametinin bulunduğu binanın orta ya da ağır hasarlı olduğunu veya yıkıldığını belirtenler, yer değiştirmek için başvuruda bulunabilirler. Tayin isteyen öğretmenler başvurularını 6 - 7 Eylül tarihleri arasında yapacak olurken, atamalar ise 8 Eylül tarihinde yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN