5 kişi hayatını kaybetmişti! İstenen ceza belli oldu

İzmir'de geçen yıl meydana gelen ve 4'ü aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı kazada, makas atarak kazaya neden olduğu iddia edilen sürücü 19 yaşındaki Yusuf İslam Koçak için "bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan toplam 22,5 yıla kadar hapis istendi.

Türkiye'nin günlerce konuştuğu 5 kişinin öldüğü 'makas' kazasında iddianamede hazırlandı. İddianamede 19 yaşındaki Yusuf İslam Koçak'ın önündeki aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve Özcan Özer'in kullandığı otomobile yandan çarptığı ifade edildi. Çarpmanın etkisiyle otomobilin refüjü aşarak karşı yönden gelen İsmail Akdar'ın kullandığı yolcu münibüsüyle çarpıştığı kazada sürücü Özcan Özer, aracında bulunan Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), sürücünün oğlu Ali Alperen Özer (18) ile minibüste yolcu olan Mustafa Kemal Karaca (86) yaşamını yitirdiği, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Koçak ifadesinde makas atarak araç kullanmadığını, kaza yerinden korktuğu için kaçtığını ve kazaya sebep olduğu için pişman olduğunu söyledi. Kaza tespit tutanağında tüm kusurun ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ta olduğu ifade edildi.

izmir-de-5-kisinin-oldugu-makas-kazasinda-sur-6-16084478-o.webp

22,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Ağır Ceza Mahkemesi sanığın 22,5 yıla kadar hapsinin istendiği iddianameyi kabul etti. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

izmir-de-5-kisinin-oldugu-makas-kazasinda-sur-4-16084478-o.webp

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN