53 yıldır böylesi görülmedi! Türkiye'ye geçtiğimiz yıl giriş yaptı hayatımızı kararttı

53 yıldır böylesi görülmedi! Türkiye'ye geçtiğimiz yıl giriş yaptı hayatımızı kararttı

Geçen yıl bir geldi pir geldi. Türkiye’nin üzerine karabulut gibi çöktü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 53 yıldır böyle bir şey görülmedi diyerek açıkladı. Ocak ayında ise pik yaptı. Şimdi ne olacak? İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler Türkiye'nin kara tablosunu gözleri önüne serdi. Ocak ayında ölçülen sıcaklıklar herkese tedirgin ediyor. 53 yıldır böylesi görülmedi. İşte tüm detaylar…

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR ÖLÇÜLDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Ocak ayı verileri göz korkuttu. Ocak ayı sıcaklık değerlendirmelerine göre son 53 en sıcak yılı yaşandı. Geçtiğimiz yıl itibarıyla Türkiye'de etkisini gösteren sıcak havalar 2024 Ocak ayında da Türkiye'nin kabusu oldu.

hava-sicaklik.jpg

“Son 53 yılın en sıcak Ocak ayını yaşadık” sözleri ile tabloyu açıklayan MGM, 2024 yılı Ocak ayının ortalama sıcaklığının 5,7 olarak kayda geçtiğini duyurdu. Açıklanan veriler doğrultusunda uzun yıllar sıcaklık ortalamalarının 2,8 derece üzerinde bir sıcaklık görüldüğü belirtildi.

Ocak ayında en düşük sıcaklık -31,3 ile Ardahan'da gerçekleşirken en yüksek sıcaklık ise 29,3 ile Akçakoca'da ölçüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN