6 Şubat depremi tahmini ile gündem olmuştu! Gemlik depremi sonrası 2 bölgeyi işaret etti: 6.8 büyüklüğüne kadar çıkabilir

6 Şubat depremi tahmini ile gündem olmuştu! Gemlik depremi sonrası 2 bölgeyi işaret etti: 6.8 büyüklüğüne kadar çıkabilir

Gemlik merkezli sarsıntı sonrası açıklamalarda bulunan Deprem Bilimci Serkan İçelli, Bursa-Yalova hattında 6.8, İznik-Geyve segmentinde ise 7.4 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirtti. İstanbul içinse "7’nin üzerinde beklemiyorum" diyerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

Son günlerde art arda yaşanan sarsıntılar sonrası gözler yeniden Marmara Bölgesi’ndeki fay hatlarına çevrildi. Deprem Bilimci Serkan İçelli, Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

6-subat-depremi-tahmini-ile-gundem-olmustu-gemlik-depremi-sonrasi-2-bolgeyi-isaret-etti-6-8-buyuklugune-kadar-cikabilir-1

BURSA-YALOVA HATTI RİSKTE: 6.5 İLE 6.8 ARASI DEPREM OLABİLİR

İçelli, Kuzey Anadolu Fayı’nın Güney kolu üzerinde yer alan bu bölgelerde 6.5 ile 6.8 büyüklüklerinde depremlerin olabileceğini söyledi. Bu tür depremlerin özellikle Bursa ve Yalova gibi yerleşim bölgelerini doğrudan etkileyebileceğini vurguladı.

“7 BÜYÜKLÜĞÜNÜN ÜSTÜ İSTANBUL İÇİN BEKLENMEMELİ”

İstanbul’da son dönemde yaşanan depremlerin, bölgedeki sismik hareketliliği gözler önüne serdiğini belirten İçelli, İstanbul’da 7’nin üzerinde bir deprem beklemediğini ifade etti. Ancak Avcılar segmenti üzerinde dikkatli olunması gerektiğini ve bu hattın 6.5 büyüklüğünde bir deprem potansiyeli taşıdığını belirtti.

6-subat-depremi-tahmini-ile-gundem-olmustu-gemlik-depremi-sonrasi-2-bolgeyi-isaret-etti-6-8-buyuklugune-kadar-cikabilir-2

Sismik boşluklara dikkat: 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı

İznik-Mekece-Geyve hattına da değinen İçelli, bu bölgedeki sismik boşluğun tehlike arz ettiğini belirterek, burada 7.4 büyüklüğünde bir depremin her an olabileceğini vurguladı. “Deprem hiç olmayacak gibi yaşayın ama yarın olacakmış gibi önlem alın” sözleriyle uyarısını yineledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN