2026 yılı eğitim öğretim takviminde ikinci dönemin hemen başında yer alan 6 Şubat tarihi, Türkiye için derin bir anlam taşıyor. 2023 yılında yaşanan ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümü nedeniyle, bölgedeki illerde eğitim öğretim durumu merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi, bu yıl da depremin merkez üssü ve etkilenen çevre illerde anma törenleri ve ziyaretlerin aksamaması adına kritik kararlar alınmaya başlandı.
KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ’NDEN RESMİ AÇIKLAMA
Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta Valilik, 6 Şubat 2026 Cuma günü için beklenen duyuruyu yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, deprem felaketinin yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek geniş kapsamlı anma programları, mezarlık ziyaretleri ve taziye yoğunluğu vurgulandı.
Yapılan duyuruya göre; il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Karar sadece öğrencileri değil, kamu çalışanlarını da kapsıyor. Sağlık, ulaşım ve güvenlik gibi zorunlu hizmetlerin aksamaması kaydıyla, ildeki tüm kamu personeli de 6 Şubat tarihinde idari izinli sayılacak. Bu karar, şehirdeki anma törenlerine katılımın en yüksek düzeyde olmasını hedefliyor.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İlimiz genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda eğitim öğretime 6 Şubat 2026 Cuma tarihinde 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi (sağlık, ulaşım, asayiş/güvenlik vs) için asgari düzeyde personel bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanlar 6 Şubat 2026 tarihinde idari izinli sayılacaktır."
