65 yaş üstü vatandaşlara müjde! Destek sağlandı: Ücretsiz taşımaya devam! Herkes rahat rahat binecek

65 yaş üstü vatandaşlara müjde! Destek sağlandı: Ücretsiz taşımaya devam! Herkes rahat rahat binecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir tartıştığı konular arasında yer alan 65 yaş ve üzeri toplu taşıma sorununda yeni gelişmeler yaşandığı. Özel halk otobüsü işletmecileri için oy birliği ile karara varıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar Derin bir oh çekiyor. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan o karar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi kasım ayı 1 toplantısı ile birlikte özel halk otobüsü işletmecilerine gelir desteği sağlanmasına oy birliği ile karar verdi. Destek ile birlikte 65 yaş ve üzeri vatandaşlarının yeniden toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabileceği belirtildi. Meclis'in 305'inci birleşimini açan Ünal, katip üyelere, önergeleri okutarak, gündemdeki maddeleri ve başkanlık yazılarını oylamaya sundu. EGO Genel Müdürlüğü 31 Mart 2024 tarihine kadar özel halk otobüsü esnafına gelir desteği verilmesine karar verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş imzası ile birlikte başkanlık yazısını yeniden gündeme alınması teklifi sunuldu. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan o karar…

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Uzun süredir gündemde yer alan toplu taşıma krizi çözüme ulaştırıldı. Başkanlık yazısı ile birlikte meclisteki tüm gruplarının geçerli oy kullanması ile birlikte toplu taşıma sorununa çözüm bulundu. Şehir merkezinde faaliyet gösteren Özel Halk Otobüsü işletmecilerine ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 4 TL Abonman taşıdıkları yolcu başına ise 2 TL gelir desteği sağlanacak.

toplu-tasima.jpg

HER YOLCU İÇİN ÖDEME YAPILACAK

Açıklamalar doğrultusunda 202-7 Yenimahalle-Kızılay 220-7 Mamak-Batıkent-Jandarma ve 427-7 Subayevleri-Aşağı Ayrancı, 145-7 Dikmen-Atapark, 263-7 Etlik-Balgat ve 297-7 Abidinpaşa-Batıkent hat numaralı otobüslerde yolcu sayısının az olması göz önüne alınarak işletme giderlerinin fazla harcamaları nedeniyle yolcu başına 4 TL Abonman başına ise 4 TL destek sağlanacak.

Şehir merkezinde bulunan özel halk otobüsleri kooperatifine ise ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 7,30 TL Abonman için de 5,30 TL gelir desteği sağlanacak.

65-yas-uzeri-toplu-tasima.jpg

Çevre ilçelerdeki özel halk otobüsleri için ücretsiz taşıdıkları yolcu başına her ilçenin kendi belirlediği tam bile tarifesi üzerinden öğrenci kartları içinde ödemelerin her biniş başına her ilçe için geçerli olan tarifenin %10'u oranında gelir desteği sağlanacak.

Karar ile birlikte 16 Haziran 2023 tarihi ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak gelir desteği ödemelerinin usulsüz kullanımlarının önüne geçilebilmesi amacıyla araçlarda günlük ücretsiz kart kullanımının ilk 4 biniş üzerinden hesaplanacağı aktarıldı.

65-ustu-toplu-tasima.jpg

MANSUR YAVAŞ İMZASI İLE YAYINLANIYOR

Alınan karar ile birlikte gelir desteği ödemelerinde bireysel işletmecilerin araç bazına diğer Kooperatifler içinde ücretsiz taşınan yolcu sayısına göre son 3 ayın ortalaması alınarak %10'u geçmeyecek şekilde hesaplama yapıldığı belirtildi. Bunun yanı sıra incelemelerde usulsüz kullanımın şüphe yaratması durumunda ödeme yapılmayacağı vurgulandı. Meclis tarafından alınan karar ise ABB Başkanı Mansur Yavaş imzasıyla yürürlüğe girecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN