65 yaş üzerine otobüs limiti! Bedava yolcu taşımasına çözüm geldi: "Günde 2-4 sefer, haftada 10 sefer"

65 yaş üzerine otobüs limiti! Bedava yolcu taşımasına çözüm geldi:  "Günde 2-4 sefer, haftada 10 sefer"

Ankara'nın gündeminde yer alan toplu taşıma sorunu ülkenin gündeme haline dönüşüyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma hizmetine bir açıklamada Fatih Altaylı'dan geldi. Öyle tespitler yaptı ki tüm ezberler alt üst oldu. İşte tüm detaylar…

65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşımaya ücretsiz binmesi bazı kesimleri rahatsız ederken konu Ankara'da Türkiye geneline taşınmaya başladı. Özel Halk Otobüsleri Birliği artan maliyetler nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz binişlerine son vermek istiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise bu istek karşısında açtı ağzını yumdu gözünü. 65 yaş ve üzeri vatandaşların bindirilmemesi durumunda otobüslerin trafikten men edileceğini söyleyen Başkan Yavaş, kararının net olduğunu belirtirken konu hakkında bir yorumda Gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. İşte tüm detaylar…

FATİH ALTAYLI'DAN ŞAŞIRTAN YORUM

65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma kullanımı hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Altaylı, bu işe karşı olduğunu belirterek "Mesela 4 sene sonra ben otobüslerde bedava mı gezeceğim. Niye gezeyim? Tamam bu kişilerin geliri düşük ve gelir düşük olduğu için de bunlara ekstra avantaj çünkü çalışma hayatının dışındalar ve emekli maaşları düşük. Buna hiç itirazım yok ama hep söylüyorum bir limiti olur." sözlerini dile getirdi.

65-ustu-toplu-tasima.jpg

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDE BULUNDU

65 yaş üzeri vatandaşların çoğunluğunun gelir seviyesinin düşük olduğunu işaret eden Altaylı, otobüslere ücretsiz binmelerini doğru olduğunu söyledi. Ancak bu durumun günde 2 ila 4 sefer arasında olabileceğini ifade eden Fatih Altaylı haftada ise 10 sefer biniş hakkı tanınması görüşün öne sürdü.

YouTube kanalı üzerinden açıklama yapan Altaylı, yaşlı ve emekli kişilerin evde sıkılarak Kahveye gitse bile çay parası vereceğinden durumu şehri gezerek değerlendirdiğini söyledi. Otobüsleri kullanarak oradan oraya dolaşan yaşlıların yaptığının ayıp olduğunu dile getiren Fatih Altaylı, “İşe gitmek için o otobüsü kullanana ayıp kalabalık yaratıyorlar. Otobüs şirketine otobüsü işletene ayıp. Deyin ki mesela haftada 15 sefer. Bankaya, emekli maaşını almaya, torununu sevmeye gidecekse binsin eyvallah. Ama sınırsız hak olmaz. Olduğu zaman itiraz çıkar." dedi.
65-yas-uzeri-toplu-tasima.jpg

HER ZAMAN SAYGI GÖSTERİLMEDİ

Yaşlı insanlara saygı gösterilmesi gerektiğini dile getiren Gazeteci Fatih Altaylı, "Yaşlılarımıza saygımız sonsuz" diyerek onların da belli başlı hakkı olması gerektiğini savundu. Tanınacak hakkın sınırsız olmaması gerektiğini dile getiren Altaylı, otobüse binerek tüm şehri gezmenin doğru olmayacağını belirterek haftada 20 bilet hakkı tanınması gerektiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (60)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
60 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN