7 yıldır süren davada bilirkişi raporları kafaları karıştırdı: 'Kış Masalı' şarkısı kimin?

7 yıldır süren davada bilirkişi raporları kafaları karıştırdı: 'Kış Masalı' şarkısı kimin?

Şarkıcı Alihan’ın, Sibel Can’ın ‘Kış Masalı’ adlı şarkısının yıllar önce kendisinin yaptığı ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı müzikten alıntı olduğu iddiasıyla açtığı tazminat davası 7 yıldır devam ediyor. Davada mahkemeye sunulan 7 bilirkişi raporundan 3'ünde şarkının Alihan’a ait olduğu belirtildi. 1 bilirkişi raporunun maliye bilirkişi raporu kaldığı davada 3 bilirkişi raporunda ise eserin melodik yapılarının birbirine benzer ancak eserin alıntı olmadığı kaydedildi.

Kamuoyunda, "Alihan" olarak bilinen sanatçı Ali Kızıltepe'nin Sibel Can ve Adem Gümüşkaya’nın 2014 yılında müzik dünyasına sunduğu ‘Kış Masalı’ adlı şarkının yıllar önce kendisinin yaptığı ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı müzikten alıntı olduğu iddiasıyla İstanbul 1.Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne 2015 yılında açtığı tazminat davası 7 yıldır devam ediyor.

Ali Kızıltepe tarafından açılan davada mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunuldu. Davanın son duruşması Mart ayında görüldü. Taraf vekillerinin katılmadığı duruşma 27 Eylül'e ertelendi.

7 BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN 3'ÜNE GÖRE ŞARKI ALİHAN'A AİT

Davada mahkemeye sunulan 7 bilirkişi raporundan 3'ünde şarkının Alihan’a ait olduğu belirtildi. 1 bilirkişi raporunun maliye bilirkişi raporu kaldığı davada 3 bilirkişi raporunda ise eserin melodik yapılarının birbirine benzer ancak eserin alıntı olmadığı kaydedildi.

“MELODİLER ALINTI”

Şarkıcı Alihan’ın Adana’da yaşayan avukatı Oğuzhan Yeni, Ali Kızıltepe'nin uzun yıllardır sanat dünyasında yer alan bir isim olduğunu vurgulayarak “Müvekkilim sanat dünyasında uzun yıllardır yer edinmiş bir sanatçıdır. Müvekkilim ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı bir şarkı çıkartmıştır. Bu şarkının üzerinden yıllar geçtikten sonra Sibel Can ve Adem Gümüşkaya ‘Kış Masalı’ adlı bir şarkı çıkartmıştır. ‘Kış Masalı’ adlı şarkının melodisinin müvekkilimin çıkarttığı şarkının melodisinden alıntı olduğu iddiasıyla mahkemeye başvuruldu” diye konuştu.

“BİLİRKİŞİ RAPORLARI İDDİAMIZI DOĞRULUYOR”

Müvekkili Ali Kızıltepe'nin mağdur edildiğini kaydeden Oğuzhan Yeni, mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna vurgu yaparak “Fikri ve sinai hukukuna göre bir kişinin tescilli olan fikrini, eserini izinsiz kullanmak suç teşkil eder. Mahkeme süreci yaklaşık 7 yıldır devam etmektedir. Mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunulmuştur. Bu raporlardan bazıları bizim iddiamızı doğrular niteliktedir. Hukuk çerçevesinde davamızı devam ettireceğiz. Taktir mahkemenin, bekleyip göreceğiz. Müvekkilimin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN