76 gündür tek bir iz yok... Korhan Berzeg'in kayboluşunda 3 senaryo

76 gündür tek bir iz yok... Korhan Berzeg'in kayboluşunda 3 senaryo

İki buçuk aydır kayıp olan ekonomist Korhan Berzeg'in köpeğinin 2 gün önce geri dönmesi vakaya yeni bir boyut kazandırırken, kaçırılma ihtimalinin yüksek olduğu, cinayet ihtimalinin ise göz ardı edilmemesi gerektiği belirtildi.

İstanbul'dan tatile geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde 76 gün önce kaybolan, aylardır bölgede titizlikle arama çalışmaları yürütülmesine rağmen ulaşılamayan ekonomist Korhan Berzeg'in köpeğinin 2 gün önce geri dönmesi, vakaya yeni bir boyut kazandırdı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, cinayet büro amirliğinde 15 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Savaş Kurtbaba, yeni ihtimalleri sıraladı:

"İlk ve bana göre en güçlü ihtimal Korhan Hoca ve Tina kaçırıldı. Bir yerde tutulurken Tina kaçmayı başararak eve döndü. Köpeğin bakımlı ve kilo vermemiş olması bu ihtimali güçlendiriyor.

İkinci senaryo Korhan Hoca ve Tina kaçırıldıktan sonra bir yere götürüldü. Aklımıza getirmek istemiyoruz ama Korhan Hoca öldürüldü. Daha sonra da köpek bölgeye bırakıldı. Cinayet ihtimali göz ardı edilmemeli.

Üçüncü ve bana göre en zayıf ihtimal Korhan Hoca yürüyüş sırasında köpeğin de ulaşamayacağı bir yere düştü. Köpek uzun süre bekledi ancak herhangi bir hareket olmayınca umudunu yitirdi ve beklemekten vazgeçerek eve döndü."

'TELEFON DÖKÜMÜ ALINMALI'

Savaş Kurtbaba, bu tür durumlarda mutlaka yapılması gerekenleri de şöyle anlattı:

"Eşin yaklaşık 6 aylık bir telefon dökümü, HTS raporlarının çıkartılıp tüm görüşmelerin saptanması lazım.

Bu zaman zarfında görüştüğü kişiler içerisinden Türkiye’ye giriş çıkış olmuş mu? Bu görüştüğü kişiler Türkiye’ye gelmiş mi gitmiş mi?

Kaybolduğu evde de karanlık oda çalışması yani luminal inceleme yapılması gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN