800 bin euroluk 'altın vize'ye büyük rağbet: Türklerin gözü komşuda

800 bin euroluk 'altın vize'ye büyük rağbet: Türklerin gözü komşuda

Yunanistan'da, yabancılara beş yıl süreyle oturum izni veren 'altın vize' programında, gayrimenkul yatırımı için gereken asgari tutar 250 bin eurodan 800 bin euroya yükseltildi. Programa en çok başvuru yapan ülkeler arasında Çin ve Türkiye yer alıyor.

Yunanistan hükümeti, ülkeye yatırım yaparak oturum izni elde etme imkanı tanıyan 'altın vize' programında önemli değişiklikler yapma kararı aldı. Dünya genelinde ilgi gören bu program kapsamında, gayrimenkul yatırımı sınırı, özellikle başkent Atina ve Selanik gibi büyük şehirlerde ve adalarda, 250 bin eurodan 800 bin euroya yükseltildi. Bu yeni düzenleme 31 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek.

BAŞKENT VE BÜYÜK ADALAR İÇİN 800 BİN EUROLUK ÖDEME

DW Türkçe'nin haberine göre, Yunanistan Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis'in açıkladığına göre, artık 'altın vize' için başkent ve büyük adalarda gayrimenkul edinmek isteyenlerin 800 bin euroyu gözden çıkarması gerekecek. Diğer bölgelerde ise bu sınır 400 bin euro olarak belirlendi.

Yapılan değişikliklerle birlikte, ev sahibi olanların bu mülkleri Airbnb gibi platformlarda kiralayamayacağı da belirtildi. Bu adımlar, Yunanistan'ın konut sıkıntısıyla mücadele stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

EN ÇOK BAŞVURU YAPANLAR ÇİNLİLER VE TÜRKLER

Maliye Bakanı Hatzidakis, 'altın vize' programının ülkeye önemli bir gelir sağladığını da vurguladı. 2023 yılında program kapsamında toplam 2,5 milyar euro gelir elde edildiğini açıkladı. Programa en çok başvuru yapan ülkeler arasında Çin ve Türkiye'nin öne çıktığı belirtiliyor.

GAYRİMENKUL ELDEN ÇIKMAZSA SÜRE BEŞ YIL DAHA UZATILACAK

'Altın vize' programı, beş yıllık oturum izniyle birlikte Schengen Bölgesi içinde vizesiz seyahat imkanı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim gibi haklar da tanıyor. Ancak, gayrimenkul sahiplerinin beş yıl boyunca mülklerini elden çıkarmamaları halinde oturum izni süresinin beş yıl daha uzatılacağı biliniyor.

Son yıllarda, Yunanistan'ın 'altın vize' programıyla ülkeye yapılan gayrimenkul yatırımlarının artması, büyük şehirlerde ve adalarda satılık ev fiyatlarının ve kiralarının yükselmesine neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN