81 ilde geçerli dev yardım! Başvurular başladı: Ücretsiz dağıtım yapılacak! Başvuru şartlarına dikkat

81 ilde geçerli dev yardım! Başvurular başladı: Ücretsiz dağıtım yapılacak! Başvuru şartlarına dikkat

2024 yılı ile birlikte kurumlar tarafından gerçekleştirilen yardım detayları belli oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü, dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Ücretsiz gıda kolisi dağıtımları başladı. İşte başvuru detayları…

2024 yılı ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşları da aylık olarak yapılan gıda yardımı detayları belli oldu. Vakıflar Genel Müdürlük bünyesinde gerçekleştirilen ücretsiz koli dağıtımı 81 şehirde devam ediyor. İşte başvuru detayları…

GIDA YARDIM ŞARTLARI NELERDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü kapsamında gerçekleştirilen 2024 yılı gıda yardımı için başvuru şartları da belli oldu. Gıda yardımı almak isteyen vatandaşların sosyal güvencesinin bulunmaması veya hale gelirinin net asgari ücret miktarından fazla olmaması şartı aranıyor. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar da gıda yardımından yararlanabilecek.

koli-yardimi-vkaiflar-genel-mudurlugu.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kuru gıda yardımı için vatandaşların "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurması gerekmektedir. Başvuru formu için bölge müdürlüklerine şahsen ya da Posta yoluyla gönderilen formlar yeterli olacaktır. Başvurular kapsamında çalışacak durumda olan 18-65 yaş aralığındaki kişilerin Türkiye İş Kurumu iş başvuru kaydı da talep edilmektedir.

Bölge müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler kapsamında kuru gıda hizmeti sağlanacak. Gıda yardımları kapsamında sınırlı sayıdaki kontenjanlar değerlendirilirken orta yardımlar kapsamlı kişilerin vefat etmesi ya da muhtaç durumunun ortadan kalkması veya bakım altına alınması gibi bilgiler verilmeksizin 3 aylık paketin alınmaması gibi durumlarda da hizmet sonlandırılır.

Kurum bünyesinde gerçekleştirilen kuru gıda yardımının süresi aralıksız 5 yıl ile sınırlı tutulmaktadır. 5 yıllık sürecin ardından gıda yardımından yararlanmak isteyen kişilerin yeniden başvuru yapması gerekiyor.

koli-yardimi.jpg

2024 YILI GIDA YARDIMI KOLİSİNDE NELER VAR?

Kuru gıda yardım paketi 15 kalem gıda ürününden oluşuyor. 3 adet kuru gıda koli tipi bulunuyor. Bunlar A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler şeklinde kategorize edilerek hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN