81 ilde yağmur alarmı verildi! Şemsiyesiz, yağmurluksuz sokağa çıkmayın: O illerde sel beklentisi var!

81 ilde yağmur alarmı verildi! Şemsiyesiz, yağmurluksuz sokağa çıkmayın: O illerde sel beklentisi var!

Son dakika haberi... Nisan ayı ile birlikte etkili olan yağışlar tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hava durumu nasıl?' sorusu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. 81 ilde yağmur alarmı verildi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Sel felaketine dikkat! Şemsiyesiz sakın sokağa çıkmayın.

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayıyla birlikte yerini sağanak yağışlara bırakmış durumda. Hafta sonundan itibaren başlayan yağışlar yeni haftada devam ediyor. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. 81 ilde yağmur alarmı. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Sel felaketine dikkat! Sakın o günlerde şemsiyesiz dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

fgggffg-1.jpg

Hava sıcaklığının Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ghhghghg-39.jpg

İSTANBUL'DA YAĞMUR NE ZAMAN DURACAK?

İstanbul’da yağışlı havalar etkisini sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre bu hafta da İstanbul’da hava yağışlı geçecek. Son değerlendirmelere göre İstanbul’da 11 Nisan Salı günü başlayan yağışlar 58 saat boyunca aralıksız devam edecek. Hava sıcaklıklarının da düştüğü İstanbul’da hafta sonu yeniden hava sıcaklıkları yükselecek.

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! KAR YAĞIŞI GELİYOR

Daha önce İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceğini doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Hakkari ve Şırnak için kar yağışı uyarısında bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ökten, "Çarşamba günü Hakkâri ve Şırnak yükseklerinde ağır bir kar yağışı var. Tedbirli olunmalı." çağrısında bulundu.

b1.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

11 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

12 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

13 NİSAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

14 NİSAN 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

15 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN