85 kişiye mezar olan Ilgım Apartmanında adalet yerini bulamıyor: Ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var

85 kişiye mezar olan Ilgım Apartmanında adalet yerini bulamıyor: Ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var

6 Şubat depremlerinde 85 kişinin hayatını kaybettiği Ilgım Apartmanı'nda adalet bekleniyor. Ölen vatandaşların yakınları, ilk bilirkişi raporunun ardından şüpheli şahısların serbest bırakıldığını ifade ederek “Kolon yerine, kiriş inceleyip sonuç çıkarmışlar. Sorumlular cezalandırılsın istiyoruz. İtirazımız üzerine yeni rapor istendi. Aylardır o rapor da gelmedi.” açıklaması yaptı.

Antakya'nın Odabaşı Mahallesi'nde 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ilgım Apartmanı'nda yaşanan trajedinin üzerinden 15 ay geçti. 85 kişinin hayatını kaybettiği Ilgım Apartmanı için adalet bekleniyor.

KOLON YERİNE KİRİŞ İNCELENMİŞ

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) gelen ilk bilirkişi raporu, "Suçlu deprem, müteahhit ne yapsın?" minvalinde skandal bir yorumla müteahhit ve yapı denetim sorumlusunun serbest bırakılmasına yol açtı. Bu raporda zemin etüdü yokken, kolon yerine kiriş inceleyip sonuç çıkarılması tepkilere neden oldu.

"AYLARDIR YENİ RAPOR GELMEDİ"

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre binada annesi, babası ve kardeşini kaybeden Dr. Mehmet Zübeyr Eğilmez, "Aylardır yeni rapor gelmedi" diyerek adaletin gecikmesine isyan etti.

İlk bilirkişi raporu ‘Suçlu deprem, müteahhit ne yapsın’ minvalinde skandal bir yorumda bulundu” diyen Eğilmez, “Bu raporla, kaçmaya çalışırken yakalanan şüpheliler serbest kaldı. Üstelik bu raporda zemin etüdü yok. Kolon yerine de kiriş inceleyip sonuç çıkarmışlar. İtirazımız üzerine yeni rapor istendi. Aylardır o rapor da gelmedi” ifadelerini kullandı.

Geç gelen adaletin adalet olmayacağına dikkat çeken Eğilmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Etrafımızdaki 20 yıllık binalar ayaktayken bizim binamız sevdiklerimize mezar oldu. Sürecin hızlanmasını, asli kusurluların tutuklu yargılanmasını ve tüm sorumluların hak ettikleri cezaları almasını istiyoruz. Eğer bugün sorumluların ceza almasına uğraşmaz isek yarın olacak depremlerde vefat edecek tüm vatandaşların kanı ellerimizdedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN