ABB Başkanı Yavaş anketleri değerlendirdi: Oy oranımız yüzde 60 civarında

ABB Başkanı Yavaş anketleri değerlendirdi: Oy oranımız yüzde 60 civarında

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklandı. Gözler kritik öneme sahip büyükşehirlerden gelen sonuçlara çevrildi. ABB Başkanı Yavaş, anketlerde yüzde 60 oy oranlarını değerlendirerek "Son iki anket geldi biri dün geldi, o civarda anketlerimiz" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere 11 gün kala birçok araştırma şirketi kamuoyu yoklamalarında siyasi partilerin oy oranlarını açıklıyor. En çok merak edilen sonuçlar ise büyükşehirlere dönük.

ANKETLERDE OY ORANI YÜZDE 60'LARDA

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, anketlerden gelen sonuçlara dair açıklamada bulundu.

1kapak.jpg

"Anketlerde yüzde 60'lara çıktığınız doğru mu?" sorusunu yanıtlayan Yavaş, "Son iki anket geldi. O civarda anketlerimiz ancak şöyle bir durum var: Yaptığımız simülasyona göre ilçe belediyelerinden daha fazla belediye kazanmazsak bu oy oranına rağmen biz azınlıkta kalıyoruz" dedi.

'TEMSİLDE ADALETSİZLİK VAR'

Belediye meclisindeki temsile işaret eden Yavaş, "2014’te ben şehir merkezinde ben 80 bin oy önceydim ama buna rağmen 28 meclis üyesi çıkarttık. 2019’da seçimi kazandık 148 meclis üyesinde sayımız toplam 40 kişiyle. Dolayısıyla bu temsilde bir adaletsizlik var" dedi.

Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Meclis üyeleri seçildiği zaman yaptığım çağrı var. 'Büyükşehir beni seçti, ilçeler sizi seçti' dedim. Ama bir ikisi hariç belediye başkanlarımız benim odamı görmediler daha. Partilerini ilçelerinden fazla seviyorlar.

ALTINOK MAL VARLIĞINI TAM OLARAK AÇIKLAMADI

Turgut Altınok'un mal varlığını tam olarak açıklamadığı kanaatindeyim. Belediye başkanı olduktan sonra da servetinin de azalmadığı kanaatindeyim. 9 kardeşler. Her bir kardeşe bu kadar mal varlığı kaldıysa tebrik ediyorum. Babamdan bana bir tane ahşap ev kaldı, bir de itibar zenginliği kaldı. Başka bir şey yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN