Abide Kavşağı 8 can almıştı... Felaket böyle geldi!

Sel felaketinde göle dönen Şanlıurfa'daki Abide Kavşağı'nda 8 kişinin cansız bedeni bulundu. Abide Kavşağı'na Cavsak Deresi'nin taşarak aktığı anlar kameralara yansıdı. Derenin taşıp kavşağa dolmasıyla birlikte araçların sular altında kaldığı görüldü.

Maraş depremlerinin yıktığı Adıyaman ve Şanlıurfa'yı bu kez de sel vurdu. Selin vurduğu illerde cadde ve sokaklar sular altında kalırken iki kentte toplam 17 kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan Şanlıurfa'daki Abide Kavşağı, felakette sular altında kaldı ve araçlar suya gömüldü. Cavsak Deresi'nin taşarak Abide Kavşağı'na doğru ilerlediği anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Öte yandan 2022'de hizmete açılan bu kavşaktan 8 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

'YANLIŞ KURGULANAN ULAŞIM KARARLARI'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, yaşanan sel felaketinin ardından yaptığı basın açıklamasında, doğa olaylarının plansızlık ve doğaya yanlış yapılan müdahalelerle felakete dönüştüğünü ifade etti.

Açıklamada “Şanlıurfa merkez özelinde kent makro formunu incelediğimizde kent merkezinden geçen Cavsak deresi, Karakoyun deresi, Mance deresi, Karaköprü-Sırrın deresi ve koruma bandındaki yapılaşmaların depremde yıkım tehlikesi oluşturduğu, sel olayında ise taşkına ve can kayıplarına neden olduğunu, tarım arazilerine konumlanan yatırımların ve yanlış kurgulanan ulaşım kararlarının felakete davetiye çıkardığını gözlemlemiş bulunmaktayız” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir