Adalet Bakanı Tunç'tan tuhaf Can Atalay açıklaması: Gezi Davası dokunulmazlık kapsamı dışında

Adalet Bakanı Tunç'tan tuhaf Can Atalay açıklaması: Gezi Davası dokunulmazlık kapsamı dışında

Gezi Parkı davasında bir yılı aşkın süredir cezaevinde tutulan ve Hatay'dan vekil seçilmesine karşın tutukluğu devam eden Can Atalay hakkında Bakan Tunç "Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu, anayasanın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" açıklamasını yaptı. Tunç açıklamasına "Tabii ki bunun takdiri Meclis başkanlığımız ile Yargıtay arasındaki yazışma sonrasında ortaya çıkacak hususlar" şeklinde devam etti.

TİP Hatay vekili Can Atalay'ın tutsaklığının devam etmesi üzerine konuyu meclis gündemine taşıyarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergeyi sunan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Can Atalay’ın tahliye talebi hangi hükme dayanarak değerlendirilmemektedir?" şeklinde soru sordu.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, Atalay'ın tutukluğuna ilişkin Yargıtay'dan cevap beklendiğini söyledi. Tunç açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

'MECLİS BAŞKANLIĞI VE YARGITAY YAZIŞMASI BELİRLEYECEK'

Yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı’na başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbetteki o yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir. Yargıtay’da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor ve hüküm verilmiş.

Yargıtay’dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu, anayasanın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis başkanlığımız ile Yargıtay arasındaki yazışma sonrasında ortaya çıkacak hususlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN