Adana, Eskişehir, İzmir, İstanbul... Bütün Türkiye kavrulacak! Hafta sonu Afrika desteği geliyor

Adana, Eskişehir, İzmir, İstanbul... Bütün Türkiye kavrulacak! Hafta sonu Afrika desteği geliyor

Meteoroloji kaynakları ülke genelini etkisi altına alacak yeni bir hava durumu uyarısında bulundu. Adana, Eskişehir, İzmir, İstanbul... Bu hafta sonu Afrika'nın desteğiyle bütün Türkiye kavrulacak! Kombileri kapatın, piknik planlarınızı hazırlayın...

Yalancı baharın ardından gelen ve kara kışı aratmayan soğukların ardından ülke sıcağa teslim olacak. Meteoroloji kaynakları hafta sonu için güzel haberi verdi. Çocukların parklarda doya doya oynayabileceği, doğalgazı kısabileceğiniz bir hava geliyor. Meteoroloji kaynaklarından gelen bilgilere göre, hafta sonunda Türkiye genelinde beklenen sıcak hava dalgasıyla birlikte ülke adeta fırın gibi olacak.

SICAKLIKLAR NORMALİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Yılın en sıcak günü: Bugün sokağa çıkmayın - Medyascope

Meteoroloji kaynaklarından Meteoroloji Bey'in verilerine göre, Cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıklar normallerin üzerinde seyredecek. Pazar günü ise sıcaklar daha da yükselecek.

Hava Forum sayfasının aktardığı bilgilere göre ise, hafta sonu Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte bazı şehirlerde termometreler rekor seviyelere çıkacak. Adana'da 31 dereceye kadar ulaşması beklenen sıcaklık, Eskişehir'de 30 derece, Hatay'da 30 derece, Antalya'da 30 derece, Manisa'da 29 derece, Edirne'de 27 derece, İzmir'de 27 derece, Bursa'da 26 derece ve İstanbul'da ise 25 dereceyi bulacak.

YAŞLILAR, ÇOCUKLAR VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT!

Bu beklenen sıcaklık artışıyla birlikte vatandaşlar, güneş koruyucu önlemlerini alarak dışarı çıkmalı, özellikle de açık alanda uzun süre kalmaktan kaçınmalıdır. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak hava nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Hafta sonu Afrika'dan gelen sıcak hava desteğiyle Türkiye'nin birçok bölgesinde termometrelerin yüksek seviyelere ulaşması bekleniyor. Vatandaşların bu duruma karşı gerekli önlemleri alarak serin ve güvenli bir ortamda kalmaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN