Adana kebabına yeni rakip büryan! Havalar soğudu talep arttı, Adana'nın tek büryancısı müşteriye yetişemiyor

Adana kebabına yeni rakip büryan! Havalar soğudu talep arttı, Adana'nın tek büryancısı müşteriye yetişemiyor

Adana’da havalar soğudu, yemek tercihleri değişti. Adana kebabını sollayan büryana soğuk havaların gelmesiyle talep arttı. Adana kebabının kış rakibi! Adana’nın tek büryancısı konuştu: “Siparişlere yetişemiyoruz”

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, meşhur Siirt büryanına olan talep arttı. Yaz aylarında 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalanlar, kışın gelmesini fırsat bilerek sıcacık büryanın tadını çıkarmaya başladı.

3 SAAT PİŞİRİLİYOR

Kışın gelmesiyle büryana talep arttı

Adana'da sıcaklıkların 15 dereceye kadar düşmesiyle büryan talebinin arttığını belirten kentin tek büryancısı, siparişlere yetişemediklerini dile getirdi. Yazın ağır yağlı yiyeceklerden kaçınanlar, kışın gelmesiyle birlikte özel tandırlarda 3 saat pişirilen büryan kebabına olan ilgilerini artırdı.

4-5 KUZU SATILIYOR

Siirt'in tescilli lezzeti büryan kebabı, Cihangir Korkmaz'ın özel yaptırdığı tandırlarda 3 saat pişirilerek satışa sunuluyor. Yaz aylarında 1 veya 2 kuzu satışı gerçekleştiren Korkmaz, kışın gelmesiyle birlikte taleplerin en az 4-5 kuzuya kadar çıktığını ifade etti.

Sosyal medya aracılığıyla tanıtımı yapılan büryanın siparişlerine yetişilemediğini belirten Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor. Şu anda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Büryan zahmetli bir ürün. Ancak zahmet olunca da çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor” dedi.

Adana Kebabı'nın ana ürünleri arasında yer aldığını belirten Korkmaz, büryanın kış aylarında Adana Kebap'a ciddi bir rakip olduğunu ifade etti. Siirt'in en güzel büryanını Adana'da yapmaya çalıştıklarını söyleyen Korkmaz, yaz aylarında genellikle Adana Kebap'a olan talebin kışın büryan tarafına kaydığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN