Adana’da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremin ardından 17 dakika sonra 4,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. İkinci depremin 7 dakika sonrasında ise Osmaniye’de 5,2 büyüklüğünde üçüncü bir deprem meydana geldi.
Peş peşe yaşanan depremlerin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Adana ve Osmaniye’deki depremlere ilişkin açıklamada bulundu.
Son dakika! Adana ve Osmaniye peş peşe sallandı: 24 dakikada 3 deprem
“ENERJİ BİRİKİMİNİN OLDUĞU FAYLAR”
Sözbilir, Saimbeyli ve Savrun faylarına dikkati çekerek, “Gerek Saimbeyli Fayı ve gerekse de Savrun Fayı, 6 Şubat depremlerinden sonra enerji birikiminin olduğu faylar olarak değerlendiriliyor. Bu aşamada birbirine yakın büyüklükteki depremler, deprem fırtınası şeklinde aktivitesini devam ettirebilir” ifadelerini kullandı.
Sözbilir açıklamasında şunları kaydetti:
“6 Şubat 2023 Ekinözü depreminden sonra Göksun güneyinden Kozan-Kadirli'ye doğru 5 büyüklüğüne varan yüzlerce deprem oldu. Gerek Saimbeyli Fayı ve gerekse de Savrun Fayı, 6 Şubat depremlerinden sonra enerji birikiminin olduğu faylar olarak değerlendiriliyor. Bu aşamada birbirine yakın büyüklükteki depremler, deprem fırtınası şeklinde aktivitesini devam ettirebilir. Halkın panik yapmaması ve yetkili makamların direktifleri doğrultusunda hareket etmesi çok önemli.”
