Adana'da aylar sonra bir ilk gerçekleşti! Artık herkes kapısını bacasını kapatsın yoksa... Türkiye resmen yeni döneme girdi

Adana'da aylar sonra bir ilk gerçekleşti! Artık herkes kapısını bacasını kapatsın yoksa... Türkiye resmen yeni döneme girdi

Türkiye'de yaşanan sert hava koşullarına karşı uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Adana'dan verilen örnek ile birlikte durumun vahim olduğu açıklandı. Gece yatmadan önce kapısını penceresini kapatmayanlar için büyük tehlike bekliyor. Yeni dönemde hava koşulları daha sert olacak. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji kaynakları ve uzmanları tarafından uyarılar gelmeye devam ediyor. Yaz mevsiminde etkili olan El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle sıcaklıklar rekor kırmıştı. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıkların ülkeyi terk etmesiyle birlikte tehlike çanları çalıyor. Adana'yı örnek göstererek açıklamalarda bulunan uzman isim uyardı.

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞÜYOR

Yaz mevsimi başından itibaren etkili olan El Nino ile sıcak hava dalgalarından eser kalmadı. Fakat uzman isimlerden gelen açıklamalara göre El Nino etkisini kış mevsiminde de gösterebilecek. Yüksek sıcaklıklar sonucunda kuraklık tehlikesi kendisini gösterirken, termometrelerde yeni rekorlar ölçülmüştü.

Sıcaklıkların ülkemizi terk etmesinin ardından hava sıcaklığında hızla düşüş gözlemleniyor. Eylül ayı ile birlikte düşen sıcaklıklar vatandaşın dikkatinden kaçmadı. El Nino etkisiyle birlikte soğuk günlerin daha soğuk olabileceği belirtiliyor.

2-how-to-promote-your-open-house-during-winter-benchmark-realty-tn.jpg

KAPIYI PENCEREYİ KAPATMADAN UYUMAYIN

Yaz mevsiminde aşırı sıcak olduğu gibi kış mevsiminde de aşırı soğuk olabileceği meteoroloji gündeminde yer alıyor. İklim değişikliği ve küresel ısınmanın da etkisiyle hava koşullarının sertleşmesi dikkat çekiyor. Adana ilimizi örnek göstere meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, milyonlara uyarıda bulundu.

Havaların soğumasıyla geceleri yatmadan kapıyı pencereyi kapatın uyarısını söylemişti. Bugün yaptığı paylaşım ile Adana'ya dikkat çekerek, "Adana klimasız uyuduysa; Sonbahar gelmiş demektir..." ifadelerini kullandı. Paylaşımın altına gelen yorumlara göre havanın soğukluğu üşütecek kadar düşmüş görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN