Adana'da eşini öldüren sanık Gülten Efeoğulları beraat etti

Adana'da eşini öldüren sanık Gülten Efeoğulları beraat etti

Adana'da eşi Osman Efeoğulları'ndan sürekli şiddet gören Gülten Efeoğulları aralarında çıkan kavgada bıçakla eşini öldürdü. Alkollüyken kendisine saldıran eşi Osman Efeoğulları'ndan canını koruduğunu söyleyen Gülten Efeoğulları mahkemede beraat etti. Efeoğulları'nın kayınpederi ve çocukları mahkemede sanıktan şikayetçi olmamıştı.

Adana'da şiddet gördüğü eşi Osman Efeoğulları'nı (69) aralarında çıkan kavgada bıçaklayarak öldüren Öznur Gülten Efeoğulları’na (65), ‘eylemin meşru müdafaa şartları içinde geçekleşmesi’ nedeniyle ceza verilmedi. Efeoğulları, serbest bırakıldı.

esini-olduren-4-cocuk-annesine-mesru-mudafaa-gerekcesiyle-ceza-verilmedi-4523-dhaphoto3.jpg

OSMAN EFEOĞULLARI ALKOL ALIP EŞİNE SALDIRDI

​Olay, 19 Ekim 2021'de Kozan ilçesi Tufanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Akşam evde alkol kullanan Osman Efeoğulları ile eşi Öznur Gülten Efeoğulları arasında tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Osman Efeoğulları, eşini dövüp bıçakla saldırmaya çalıştı. Arbede anında yere düşen bıçağı alan Öznur Gülten Efeoğulları, eşini bıçakladı. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Osman Efeoğulları’nı ambulansla Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ameliyata alınan Osman Efeoğulları, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 çocuk annesi Öznur Gülten Efeoğulları ise işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

esini-olduren-4-cocuk-annesine-mesru-mudafaa-gerekcesiyle-ceza-verilmedi-4523-dhaphoto4.jpg

TAHLİYE EDİLDİ

Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılan Öznur Gülten Efeoğulları, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan Efeoğulları, 47 yıl boyunca eşinden sürekli şiddet gördüğünü ve öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, 4 çocuğu ve kayınpederi Ziya Efeoğulları’nın şikayetçi olmadığı Öznur Gülten Efeoğulları’na ‘eylemin meşru müdafaa şartları içinde geçekleşmesi’ nedeniyle ceza verilmemesine karar verdi. Öznur Gülten Efeoğulları, tahliye edildi.

'BOŞANMAK İSTEDİĞİMDE KAFAMA SİLAH DAYADI'

Sanık Gülten Efeoğulları, maktül eşi Osman Efeoğuları'ya aralarında yaşananları Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde anlatmış eşinden 47 yıl boyunca eşinden sürekli şiddet gördüğünü söylemişti. Evliliği boyunca eziyet çektiği bu hayata 4 çocuğu için katlandığını belirten Efeoğulları, yaşadıklarını "Yıllardır aşırı alkol alan, kumar oynayan, kötü alışkanlıkları olan bir insanla yaşadım. Ayrılmak istediğimde kafama silah dayayıp 'seni öldürürüm' dedi. Çocuklarımı böyle bir insanın eline bırakamazdım. Alkol alınca gözü hiçbir şey görmeyen bir insanla yaşadım. Onu öldürmek isteseydim, beni dövdükten sonra sızıp yattığı zamanlarda yapardım. Ama asla öyle bir şey düşünmedim. Her ayrılmak istediğimde beni korkutarak sindirdi" sözleriyle ifade etmişti.

esini-olduren-4-cocuk-annesine-mesru-mudafaa-gerekcesiyle-ceza-verilmedi-4523-dhaphoto1.jpg

Sanık Efeoğulları'nın kayınpederi Ziya Efeoğulları ise, "Oğlumun hayatı boyunca içki içtiğine, kumar oynadığına ve kavga ettiğine şahidim. Gelinimden şikayetçi değilim" diye konuşmuştu.

‘ADALET YERİNİ BULDU’

Şiddet gördüğü eşi Osman Efeoğulları'nı aralarında çıkan kavgada bıçaklayarak öldüren ve ‘eylemin meşru müdafaa şartları içinde geçekleşmesi’ nedeniyle ceza verilmeyen Öznur Gülten Efeoğulları tahliye edildi.

esini-olduren-4-cocuk-annesine-mesru-mudafaa-gerekcesiyle-ceza-verilmedi-2-4685-dhaphoto3.jpg

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 5 aydır bulunduğu Kozan M Tipi Cezaevi'nden çıkan Efeoğulları'nı, kapıda çocukları ve akrabaları karşılandı. Çocuklarına sarılarak gözyaşı döken Efeoğulları, adalete güvendiğini belirterek, "Adalet yerini buldu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN