Adana’da sahte avukat skandalı: Sosyal medya paylaşımları ele verdi

Adana’da sahte avukat skandalı: Sosyal medya paylaşımları ele verdi

Adana'da kendini avukat olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan şüpheliyi sosyal medya ele verdi. Avukat cübbesiyle adliye koridorlarında dolaşan, baro lokali ve mahkeme salonu önünde çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşan kadın tutuklandı. Şüphelinin evinde bulunan ruhsatsız silah ve adli evraklar ele geçirildi.

Sahte doktorların ardından bu kez Adana'da 'sahte avukat' vakası yaşandı. İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir şüphelinin Adana Adalet Sarayı'nda avukat cübbesi giyerek mahkeme salonlarının önünde beklediği ve vatandaşları dolandırmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti.

adana-sahte-avukat-2.jpg

SOSYAL MEDYA HESABI ELE VERDİ

Ekipler şüpheli Betül S.'yi (37) yakın marja aldı. Şüphelinin avukat cübbesiyle adliyenin baro lokali ve mahkeme salonu önünde çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştığı saptandı.

adana-sahte-avukat.jpg

RUHSATSIZ TABANCA VE ADLİ EVRAKLAR BULUNDU

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon için düğmeye basıldı. Betül S.'yi gözaltına alan ekipler, şüphelinin evinde yaptıkları aramada sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ve dolandırıcılıkta kullandığı belirlenen adli evraklar ele geçirildi.

adana-sahte-avukat-3.jpg

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Betül S., "nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevini usulsüz olarak üstlenme", "resmi belgede sahtecilik", "özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması" suçlamasıyla tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN