Tezgahta yok satıyor, tüketen zımba gibi oluyor! Günde 1 porsiyonu kemikleri çelikten inşa ediyor

Tezgahta yok satıyor, tüketen zımba gibi oluyor! Günde 1 porsiyonu kemikleri çelikten inşa ediyor

Adanalılar bu lezzet için sıra bekliyor, dükkanlarda resmen yok satıyor. Türkiye'nin dört bir yanından bunu tüketmek için gelenlerin de haddi hesabı bilinmiyor. Günde yalnızca bir porsiyon tüketen zımba gibi olup kemikleri çelikten inşa ediyor.

Vücudun en önemli birimlerinden biri olan kemikler duruşu desteklerken iç organları da korumaktadır. Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde sağlam ve sağlıklı bir kemik gelişimi için uzmanlar çocukların kalsiyum alması gerektiğini vurguluyor. Kalsiyumun yanı sıra kemikleri güçlendiren doğanın mucizevi bitkilerinden de yararlanmak gerekiyor. Birçok sağlık sorunları açısından son derece önemli bir yere sahip olan bu bitkiye Adanalılarında vazgeçilmez oluyor.

ŞALGAM NASIL TÜKETİLİR?

İster çiğ isterseniz de pişmiş olarak tüketebileceğiniz şalgam sağlıklı bir atıştırmalık olarak da cips şeklinde tüketilebilmektedir. Kavrulmuş veya ızgara bebek şalgam garnitürleri sofralarınızı süslerken salatalarda veya lahana salatalarında da sıklıkla kullanılabiliyor. Patates püresinin içerisine ekleyerek besin değerini arttırabilirsiniz. Adana'da sıklıkla tüketilen şalgam suyu içecek olarak da tüketilebilecek muhteşem bir alternatiftir. Lezzet için Smoothielere eklenebilen şalgam yoğurt ile birlikte tüketilerek de kilo kontrolüne destek sağlamaktadır.

salgam-1.jpg

ŞALGAMIN FAYDALARI NELERDİR?

Antioksidan açısından son derece güçlü olan şalgam düşük kalorili besinler arasında yer alıyor. 100 gramında 28 kalori bulunduran şalgam bağışıklığı güçlendirici bir etki olan C vitamini açısından oldukça zengindir. Şalgamın başlıca faydaları şu şekildedir:

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: İçerisindeki yüksek C vitamini oranı ile vücutta Beyaz kan hücreler üretimine destek sağlayarak bakteri ve virüslere karşı koruma sağlar.

salgam.jpg

Kanser Riskini Önlemede Faydalıdır: Antioksidan özelliği sayesinde hasar görmüş hücreleri onararak kanser türlerine karşı vücudu korur. Serbest radikallerle savaşarak kanser türlerinin önüne geçmek için koruyucu bir kalkan görevi üstlenir.

Sindirim Sağlığını Düzenler: Midedeki protein ve karbonhidratların sindirilmesinde etkili olan şalgam enzim üretiminde rol oynar. Hazımsızlık, kabızlık ve mide enfeksiyonları gibi problemlere iyi gelir.

Kilo Vermeyi Destekler: Kilo problemi olan kişilerin tükettiği şalgam ise yüksek miktardaki lif içeriği ve düşük kalorisi ile diyet listelerinin tercihi oluyor. Uzun süre tok kalmanıza yardımcı olan şalgam yeme dürtüsünü kontrol altında tutarak kalori alımını düşürür.

Cilt Sağlığına İyi Gelir: Şalgamın içerisinde bulunan B vitamini ve C vitamini cilt için oldukça yararlı. Cildim parlak görünmesine katkı sağlayan şalgam cilt hasarını önleyerek kırışıklıkların önüne geçer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN