Adanalılar buna dayanamayacak! Adana kebabına rakip geldi: 2023'ün en iyi kebabı o ilden seçildi

Adanalılar buna dayanamayacak! Adana kebabına rakip geldi: 2023'ün en iyi kebabı o ilden seçildi

Adanalılar bu habere dayanamayacak! Adana kebabına rakip geldi! 2023 yılının en iyi kebabı o ilden çıktı! İşte yılın en iyi kebabı...

Taste Atlas, yıllardır gastronomi dünyasının en iyilerini belirleyen rehberlerini güncellemeye devam ediyor. 2018'den bu yana her yıl düzenlenen değerlendirmeler sonucunda, 2023'ün en iyi dana eti yemekleri listesi açıklandı.

EN İYİ DANA ETİ YEMEĞİ: ÇÖKERTME KEBABI

cokertme-kebabi.webp

Bu yılın birincisi Avusturya'nın gururu "Viyana Şnitzeli" oldu. İtalya'nın osso buco lezzeti ikinci sırada yer alırken, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan "Çökertme Kebabı" ise üçüncülük koltuğunu elde etti.

Liste, Türk mutfağının başarılı temsilcilerinden biri olan Çökertme Kebabı'nın üçüncülüğüyle renklendi. Özellikle Muğla'nın Bodrum-Milas bölgesine ait bu lezzet, Türkiye genelinde büyük bir beğeni topluyor. Özlem Köseoğlu, bu konuda, "Yolum Bodrum’a düştüğünde bu harika lezzeti tatmadan geri dönmüyorum. TasteAtlas’ın listesinde olması beni şaşırtmadı. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerindeki marine edilmiş şerit halindeki dana eti, sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla birlikte servis ediliyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN