Aday tanıtım toplantısında salon boş kaldı: Şanlıurfa'da Bekir Bozdağ rahatsızlığı

Mevcut listesinde büyük değişime giden AK Parti Şanlıurfa'da her dönem vekil çıkaran bazı aileleri ve aşiretleri bu kez tercih etmedi. Kasım Gülpınar ve Zülfikar İzol liste dışı kaldı. Ancak bu durum kentte rahatsızlığa neden oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 14 vekili olan kentte liste başı yapılması tartışılırken partinin aday tanıtım toplantısını düzenlediği salon boş kaldı. Bozdağ konuşmasını boş salona yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AK Parti’nin Şanlıurfa birinci sıra adayı gösterilmesi parti teşkilatında ve bugüne kadar iktidarı destekleyen aşiretlerde rahatsızlık yarattı. Şikayetler genel merkeze iletilse de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘kararlı olduğu’ yanıtı verildiği belirtildi.

AK Parti’de, Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm bakanlar birinci sıradan milletvekili adayı oldu. Özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlar sayesinde AK Parti, eriyen desteği geri kazanma peşinde. Diken'in aktardığına göre ancak bu planın Şanlıurfa’da işlemediği belirtiliyor. Listelerle ilgili en büyük itirazlardan biri Şanlıurfa’dan geldi.

Bakan Bozdağ’ın adaylığıyla birlikte kentteki AK Parti teşkilatlarından genel merkeze oy kaybı uyarısı yapıldı. Kentin dışarıdan getirilecek adaya mesafeli olacağı, listenin ‘kent gerçekliği ile uyuşmayacak şekilde’ danışılmadan hazırlanmasına itiraz edildi.

GÜLPINAR VE İZOL LİSTE DIŞI

Bugüne kadar büyük bölümü AK Parti’ye destek veren İzol ve Şeyhanlı aşiretlerinin bir bölümünün de AK Parti’ye tepkili olduğu belirtildi. Liste dışı kalan ve şuanda AB Komisyonu Başkanı olan Kasım Gülpınar ile listelerde yer bulamayan Zülfikar İzol’un oy oranına etkisi olacağı beklentisi de Erdoğan’la paylaşılmak üzere iletildi. Genel merkezden gelen cevaptaysa Erdoğan’ın Bozdağ’ın adaylığı konusunda kararlı olduğu ve korkulan sonucun çıkmayacağı belirtildi.

Ayrıca AK Parti teşkilatlarında, partiden ayrılarak İYİ Parti’ye geçen Eşref Fakıbaba’nın, Meral Akşener tarafından Ankara’da kesin seçilecek yerden listeye alındığına da dikkat çekildi. AK Parti teşkilatlarında Fakıbaba’nın böylece Şanlıurfa’da seçim çalışması yürüteceği ve bunun kendilerinin aleyhine olacağı düşüncesi hakim olmaya başladı.

'CEKET KOYSAK SEÇTİRİRİZ' İDDİASI TUTMAMIŞTI

Kentte 2009’da Fakıbaba belediye başkanlığına aday gösterilmemişti. AK Partililerin ise “Ceket koysak seçtiririz” dediği iddia edilmişti. AK Parti’den aday gösterilmeyen Fakıbaba bağımsız aday olarak seçimlere katılmış ve kazanmıştı. Kentte Bozdağ’ın rakipleri arasında CHP’den Mahmut Tanal, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İYİ Parti’dense Emin Yetim yer alıyor.

BOZDAĞ BOŞ SALONA KONUŞTU

Öte yandan Bozdağ'ın adaylığına ilişkin tartışma sürerken AK Parti kentte aday tanıtım toplantısı yaptı. AK Parti'nin Urfa milletvekili adayı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısı boş salonda yapıldı.

11 Nisan Spor Salonu'ndan düzenlenen etkinliğe katılımın oldukça az olması dikkat çekti. Salondaki tribünlerin ve salona yerleştirilen sandalyelerin büyük oranda boş olduğu görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN